Нов скандал за милиони левове в Пловдив. Общинският съвет гласува

...
Нов скандал за милиони левове в Пловдив. Общинският съвет гласува
Коментари Харесай

Нов скандал за милиони левове в Пловдив

Нов скандал за милиони левове в Пловдив. Общинският съвет гласоподава най-голямата договорка в историята, съгласно която ще заплати 29 милиона лв. на частен вложител за 67 декара парцел до Гребната база в града. В залата се стигна до напрежение поради протестиращи против решението, само че все пак то беше гласувано, предава.

Ябълката на раздора са 81 декара зелена повърхност край Гребната база в града. След протестиращи против желание на частен вложител да ги застрои, община Пловдив реши да купи 67 декара от тях против сумата от 29 милиона лв., която с налози и такси се чака да набъбне до 36 милиона. Заради рекордната сума, хората се събраха на митинг пред Общинския съвет.



„ Тази договорка е може би една от най-лошите за града. Не може да се купува парк на тази цена “, сподели протестиращ.  „ Тази покупка от страна на общината не е в полза на хората “, съобщи различен. „ Абсурдно е, тъй като може да стане с отчуждаване и да коства доста по-малко пари “.

Хората виждат корупция в тази договорка - „ Цялата скица намирисва на това някой да даде един пари на различен “, „ Район „ Западен “ се трансформира единствено в бетон и асфалт “.

Напрежението се придвижи в залата, където без спор, се мина към гласоподаване. За придобиване на парцела гласоподаваха групите на ГЕРБ, „ Кауза България ”, „ Съюз за Пловдив ”, „ Алтернатива за Пловдив ” и самостоятелни общински съветници, а решението не срещна поддръжката на Демократична България и земеделците. Вътрешна македонска революционна организация, макар че бяха в залата, не участваха в гласуването.

„ Абсолютен позор за Пловдив и се надявам повече пловдивчани да схванат за това срамно решение на тези хора зад вас “, е мнението на различен пловдивчанин.

Според кмета на Пловдив, не е имало друго решение за придобиването на парцела. „ Оценките не ги върша аз, а самостоятелен оценител. Някои желаят да има зелено, други не желаят да има зелено. Някой желае да бъде застроено, различен не желае, а трети без пари да му го дадат. Общинският съвет взема решение по какъв метод “, сподели кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Въпреки продажбата, вложителят резервира 13 декара край Гребната база в Пловдив, а хората се притесняват, че там ще бъде издигнат следващият огромен комплекс. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР