Нов сблъсък за хартиената бюлетина. Втора комисия ще решава дали

...
Нов сблъсък за хартиената бюлетина. Втора комисия ще решава дали
Коментари Харесай

Нов сблъсък за хартиената бюлетина: Втора комисия решава да върне ли старите правила


Нов конфликт за хартиената бюлетина. Втора комисия ще взема решение дали да върне старите правила за гласоподаване. Партиите обаче се скараха да има ли въобще нов орган и какъв брой да работи.

След като Изборният кодекс мина в правна комисия, „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ предложиха още една, краткотрайна комисия да прегледа проблема за месец. От ГЕРБ оповестиха, че ще я поддържат, само че и ще я съкратят.

Предложението на Политическа партия и Демократична България на Народното събрание. Българска социалистическа партия обаче са безапелационни, че няма да си изтеглят към този момент един път подкрепения проектозакон.

" Възраждане " оповестиха, че са за машинно гласоподаване, а разногласието сега е за отклонение на вниманието. Според " Български напредък " комисия е нужна, само че една седмица не стига.

Движение за права и свободи резервират безмълвие по тематиката, а в пленарната зала съотношението на силите в интерес на хартията е 128 гласа за, 112 срещу.

Точно по тази причина значим подробност е дали комисията ще е на паритетен принцип, с по двама депутати от партия. Тогава хартиената бюлетина ще има 6 гласа, а съперниците й - 8. Спорът за комисията ще се гледа още тази сряда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР