Нов руски закон ще изисква големите технологични компании – били

...
Нов руски закон ще изисква големите технологични компании – били
Коментари Харесай

Технологичните гиганти ще трябва да отворят офиси в Русия, ако искат да рекламират продукти в страната

Нов съветски закон ще изисква огромните софтуерни компании – били те обществени мрежи, търсачки или други платформи, да отворят офиси на територията на страната, в случай че не желаят да се сблъскат със възбрана да популяризират своите артикули, или да оферират своите услуги за таргетирана реклама на артикули от трети страни, или възможни други наказания, излиза наяве от нов отчет на Ройтерс за политическите настроения в страната. Според информацията законът е подписан от президента на нацията Владимир Путин в четвъртък и ще се ползва за задгранични компании, които „ правят действия в интернет в Русия “. Според съветски държавни чиновници, законът ще засегне всички компании, които имат над 500 000 неповторими съветски гости всеки ден.

Руското държавно управление се пробва да овладее въздействието на софтуерните колоси на територията на страната. През 2019 година беше признат закон, който изисква от производителите на мобилни устройства да конфигурират авансово направени съветски приложения на всички продавани в страната смарт телефони, тв приемници и компютри, като Apple тогава беше измислила като решение опцията да демонстрира приложения на потребителите под формата на рекомендации, които те да виждат по време на процеса на първична конфигурация на устройствата. Голяма част от софтуерните компании, в това число Фейсбук и Гугъл, също са изправени пред обвинявания в страната, като за тях се твърди, че нелегално са изтривали наличие, оповестено от съветски държавници и медии, в границите на своите услуги, както излиза наяве от в допълнение конкретизиране от отчета на Ройтерс.

Чуждестранните компании, които имат локални офиси на територията на Русия, дават на държавното управление на страната повече благоприятни условия за използване на неговите правила и разпореждания, както и за директни наказания и надзор над интервенциите, до момента в който когато една компания оперира в интернет пространството на Русия отдалечено, опциите за въздействие на държавното управление са мощно лимитирани. Ако насочим внимание към друга страна с проблеми с софтуерните компании, Индия, ще си напомним, че през месец май офисите на обществената мрежа Twitter в страната бяха нападнати от полицията, откакто модераторите на обществената мрежа приложиха етикет „ манипулираща обява “ към пост на прочут политик от ръководещата партия.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР