Нов рекорден обем на продажбите през финансовата 2023 година. 14,3

...
Нов рекорден обем на продажбите през финансовата 2023 година. 14,3
Коментари Харесай

BMW M GmbH продължава да расте: повече от 200 000 автомобила, доставени в рамките на една година за първи път

Нов рекорден размер на продажбите през финансовата 2023 година. 14,3 % нарастване спрямо миналата година. Изцяло електрическото BMW i4 M50 още веднъж е най-продавания модел, BMW M3 Седан е най-успешният високопроизводителен състезателен автомобил в света на марката.

BMW M GmbH изпраща изключителна финансова 2023 година и още веднъж регистрира рекордни резултати. За първи път в историята на компанията са доставени повече от 200 000 автомобила по целия свят за една година. С нов връх от 202 530 продадени високопроизводителни автомобила, наклонността на напредък от последните години продължава. Впечатляващото нарастване на продажбите от 14,3 % спрямо миналата година потвърждава, че за следващ път спомагателни целеви групи са привлечени от извънредно спортни коли с логото на M като щемпел за качество.

САЩ още веднъж са най-важният индивидуален пазар за колите на BMW M GmbH през финансовата 2023 година. Германският вътрешен пазар още веднъж заема второ място в класацията на районите за продажби, до момента в който Англия остава третият най-съществен пазар, както и през миналата година. „ С историческия връх от повече от 200 000 доставени автомобила, ние достигнахме крайъгълен камък през финансовата 2023 година. Впечатляващото търсене е отлично удостоверение, че нашето разнообразно продуктово портфолио дава отговор навръх условията на времето, “ споделя Силвия Нойбауер, вицепрезидент отговарящ за клиенти, бранд и продажби в BMW M GmbH.

Електрическата атака продължава да набира скорост.

Като първият напълно електрически модел на марката, BMW i4 M50* продължава сполучливия си курс през втората цялостна година на продажби след дебюта си и още веднъж се е бестселър на BMW M GmbH. През 2023 година бяха въведени и BMW i5 M60 xDrive Седан* и BMW i7 M70 xDrive*, което дава началото на още две нови допълнения към гамата напълно електрически транспортни средства на BMW M.

Със мощно интегриран задвижващ елемент както на предния, по този начин и на задния мост, които дружно развиват систематична мощ до 442 кВ/601 к.с., BMW i5 M60 xDrive слага стандарти в премиум сегмента на класа бизнес лимузини. Като най-мощният модел в новото BMW Серия 5, той има общоприети характерни дизайнерски детайли, които образно акцентират неговия извънреден състезателен капацитет. Неговото общоприетоо адаптивно шаси Professional с електронно следени амортисьори и интегрално интензивно кормилно ръководство, в композиция с електрическата система за задвижване на четирите колела BMW xDrive, подсигурява наслаждение от шофирането без местни нездравословни излъчвания и типично M показване.

BMW i7 M70 xDrive, най-мощният напълно електромобил BMW M бе показан през 2023 година Топ моделът на новото BMW Серия 7 също се задвижва от два електрически мотора, които дружно реализират систематична мощ до 485 кВ/659 к.с. и оптимален въртящ миг от 1015 Нм. В допълнение, характерната за модела технология на шасито и изключителните дизайнерски характерности способстват за типичния M темперамент. BMW i7 M70 xDrive съчетава подвижност без местни излъчвания и рискова продуктивност, с цел да сътвори неповторимо преживяване при шофиране в първокласния сегмент.

„ Финансовата 2023 година се характеризира както с извънредно сполучливото ни портфолио от извънредно прочувствени транспортни средства с мотори с вътрешно горене, по този начин и с продължаващата атака за електрификация с още два напълно електрически performance модела и първия ни електрифициран високопроизводителен автомобил, BMW XM*, “ споделя Франсискус ван Меел, ръководител на борда на шефовете на BMW M GmbH. „ Не на последно място продължаващият триумф на BMW i4 M50 удостоверява, че сме на прав път за по-нататъшен прогрес в електрификацията на нашето продуктово портфолио и за съчетание на технологии за стабилно задвижване с прочувствено мощно преживяване при шофиране. “

Нови високопроизводителни модели разнообразяват продуктовото портфолио.

Три автомобила с висока продуктивност, които завърват първата си цялостна година на продажби през 2023 година и символизират необятната гама от продуктовото портфолио на BMW M GmbH, също имат решителен принос за растежа на продажбите. Второто потомство на BMW M2* със своя шестцилиндров редови мотор, задвижване на задните колела и опционална шестстепенна механична трансмисия предлага още по-атрактивно влизане в света на високопроизводителните модели от BMW M. Екстровертен дизайн, прогресивният разкош в интериора и новата M HYBRID система вършат BMW XM* безусловно изключение в конкурентната сфера на Sports Activity и Sports Activity Coupé колите. Новото BMW M3 CS* специфичен модел, който носи неповторимото BMW M чувство на спортната писта и пътя в изключително чиста форма, също се приема въодушевено от почитателите на марката.

В допълнение, продължаващата известност на бестселърите в сегмента на високопроизводителните коли е в основата за неотслабващия напредък на BMW M GmbH. Най-продаваният високопроизводителен състезателен автомобил в света през 2023 година е BMW M3 Седан*, следван от BMW M4 Купе*. Със своите мощни шестцилиндрови редови мотори и неповторимия избор на ръчна шестстепенна скоростна кутия и осемстепенна трансмисия M Steptronic в сегмента, както и класическо задвижване на задните колела и интелигентната система за задвижване на четирите колела M xDrive, те оферират характерности на представянето, достйно за спортна писта, с неограничена ежедневна валидност и склонност за дълги дистанции. Тази композиция, допълнена от в допълнение пространство за багаж и вариативност, прави първото BMW M3 Competition Touring с M xDrive* ново попълнение с изключително висок профил в гамата на BMW M GmbH през 2023 година

Свежи акценти и още нови високопроизводителни модели през 2024 година

Разнообразяването на продуктовото портфолио ще продължи и през 2024 година В допълнение към идното възобновяване за трите най-успешни високопроизводителни серии BMW M3, BMW M4 и BMW M2, новото потомство на BMW M5 е готово за въвеждане през настояща моделна година. Новото потомство на високопроизводителния модел в първокласния клас ще се предлага освен като седан, само че и като BMW M5 Touring ще даде спомагателен подтик за завладяването на нови целеви групи. Преди това BMW i5 M60 xDrive Touring ще добави гамата от напълно електрически М коли.

Ядрото на продуктовата гама BMW M също вижда дебюта на предложение за изключително амбициозни водачи: големият триумф на BMW M3 CS е последван от новия специфичен модел BMW M4 CS, който въплъщава чистата спортна пристрастеност в нова форма с нараснала мощ на мотора и усъвършенствано тегло.

В очакване на Льо Ман: BMW M GmbH се стреми към историческо завръщане в надпреварите.

След като новото BMW M Hybrid V8 сполучливо приключи първия си сезон в северноамериканската серия за устойчивост IMSA предходната година, BMW M GmbH също ще се състезава в Световния шампионат за устойчивост на FIA (WEC) през 2024 година Акцентът на сезона е завръщането на 24-те часа на Льо Ман: тъкмо 25 години след общата победа на BMW V12 LMR в именитата класика за устойчивост, първообраз от BMW M Motorsport още веднъж ще бъде на стартовата решетка.

Завръщането на Circuit de 24 Heures ще бъде съпроводено от премиерата на спортната писта на 20-ия BMW Art Car. Един от двата BMW M Hybrid V8, които се състезават в Льо Ман, ще влезе в надпреварата с доста специфичен дизайн, основан от световноизвестната нюйоркска художничка Джули Мехрету, който впечатляващо показва обичайна композиция от моторни спортове и изкуство в BMW Art Car Collection.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР