Нов протест в защита на свободата на словото под мотото

...
Нов протест в защита на свободата на словото под мотото
Коментари Харесай

Пред БНР се проведе протест в защита на свободата на словото

Нов митинг в отбрана на свободата на словото под мотото " Да дадем сигнал " през днешния ден събра пред Българското национално радио представители на медиите и жители. Организатор беше Асоциацията на европейските публицисти. Причината е невижданото прекъсване на сигнала на стратегия " Хоризонт " за близо 5 часа на 13 септември и краткотрайното събаряне от ефир на журналистката Силвия Великова.

Едно работещо радио алегорично се прехвърляше от ръка на ръка от постройката на БНР до телевизионната кула. В преместването на сигнала се включиха 111 от протестиращите, каквото е мястото на страната ни в ранглиста за свободата на словото.
Николай Найчев - програмист: Разбрах, че техническият шеф на БНР имал компликации с преместването на сигнала и по тази причина взех решение да оказа помощ с носенето.
Милен Панайотов не е от новинарите в БНР, само че счита, че проблемите са общи за цялата институция.
Милен Панайотов: Това визира духовността на целия български народ.
Преди дни шефът на БНР още веднъж отхвърли да има цензура и съобщи, че ще търси отговорност в съда от всички, които са се упражнявали върху неговите професионални качества.

Силвия Великова стои зад думите си за оказан напън.
Силвия Великова - публицист от БНР: Всеки има право да си търси правата в съда, аз не съм излъгала. Ние би трябвало да продължим да си отстояваме позицията, че този човек единствено на втория месец от мандата си даде извънредно явен знак на хората в радиото, че има намерение да прави сходни промени, в случай че това е промяна, не, благодаря! И ще сме тук, до момента в който ни търпят.
Съветът за електронни медии следва да вземе решение по настояването на редколегията за оставка на генералния шеф на БНР. Според Асоциацията на европейските публицисти има задоволително учредения за това.
Иван Радев - Асоциация на европейските публицисти: Законът дава право на съвета да в профил генералния шеф при груби нарушавания на разпоредбите.
Сигналът беше предаден, споделят протестиращите и се надяват да бъде чут и свестен вярно.
 © БГНЕС  Журналисти стачкуват с жива верига пред БНР Журналисти стачкуват с жива верига пред БНР
Нов митинг в отбрана на свободата на словото в БНР стартира в този час. Организатор е Асоциацията на европейските публицисти в България. Акцията е след...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР