Нов протест на партия Възраждане срещу зеления сертификат ще се

...
Нов протест на партия Възраждане срещу зеления сертификат ще се
Коментари Харесай

Възраждане отново на протест срещу зеления сертификат

Нов митинг на партия " Възраждане " против " зеления документ " ще се организира през днешния ден по обед. Въпреки, че в понеделник здравните управляващи оповестиха, че този документ ще отпада поетапно като първата стъпка от неговата анулация влиза в действие още на следващия ден, 24 февруари, от партията оповестиха, че тези периоди са незадоволителни и в последна сметка митингът под прозорците на властта ще се състои. Неговото начало е оповестено за 11 часа пред Министерския съвет. 

„ Хаби се социална сила за нещо, което явно не е най-големият проблем на нашата страна “, съобщи пред водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов преди днешния митинг. Сред аргументите митингът да се състои, без значение от оповестеното от здравните управляващи поетапно отпадане на ограниченията той уточни това, че от на следващия ден отпадат рестриктивните мерки за влизащите, само че не и за работещите в публични обекти и те ще продължат да си заплащат, с цел да работят.

„ Не можем да разберем каква е логиката за това поетапно анулиране за толкоз дълъг интервал – приказваме за 1 месец “, изясни Костадинов.

Като идващ претекст той посочи тестванията на децата, които той дефинира като „ потвърдено неефективни и безсмислени “, назова тази процедура „ безсмислена и нездравословна “ и уточни, че за това в бюджета за идващите 6 месеца са планувани 76 милиона лв.. Лидерът на „ Възраждане “ добави и над 2 милиарда лв. обезщетения, планувани за бизнеса вследствие на дейностите на българското ръководство за справяне с Covid рецесията.

„ Днес ние ще се срещнем с представители на Министерския съвет. Диалог би трябвало да има, подобен разговор ще има “, съобщи Костадин Костадинов.

По-голямата част от ПГ на „ Възраждане “ ще бъде в Народното събрание по време на второто четене на държавния бюджет, посочи Костадинов.

Относно огласената предходната седмица информация за готвени провокации на митинга на „ Възраждане “, Костадинов съобщи, че Министерство на вътрешните работи е направило тази провокация, с цел да откаже хората да идват на митинга.  „ Ако има провокатори, те ще бъдат изпратени от Министерство на вътрешните работи. Това е остаряла процедура. Някои практики не умират. Разлика сред новия ГЕРБ и остарелия ГЕРБ и в това отношение не виждам. Днес ще се подготвим да няма провокации от страна на Министерство на вътрешните работи “, добави той. 

„ Всякакви хора ще дойдат и за огромен смут на столичните жълтопаветни публицисти ще дойдат хора, които не са от София. Ще дадем опция на всеки човек, който другояче не би имал опция да пристигна и да си каже мнението, да пристигна. Защото нашата страна, въпреки че е строго софиоцентрична и в случай че нещо не се случи в София, в триъгълника на гибелта сред Народното събрание, президентството и Министерския съвет, все едно не се е случило, това нещо не се отразява “, сподели още Костадинов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР