Нов проект за устройствен правилник на Министерството на туризма предвижда

...
Нов проект за устройствен правилник на Министерството на туризма предвижда
Коментари Харесай

Министърът на туризма иска да се занимава с визовия режим за туристи

Нов план за организационен устав на Министерството на туризма планува уголемение на дирекцията за интернационална активност с 12 души поради нови функционалности. Сред тях са създаване на оферти до Министерството на външните работи за облекчение на визовия режим за туристи както от обичайни, по този начин и от пазари с капацитет. Другата е да обезпечава обща информация за паспортните, визовите и здравните условия за пътешестване в други страни, оповестява " Сега ".

Изданието показва, че Министерството на външните работи е мощно сериозно към плана, само че още не е изразило публично това. Пред него обаче показва, че тези нови функционалности, заложени в плана за устав опонират на еврорегламент от 2018 година за установяване на страните, чиито жители би трябвало да имат виза, когато минават външните граници на Европейски Съюз. Ведомството добавя, че България би трябвало да ползва общата визова политика на Европейски Съюз и министърът на туризма няма пълномощия. А даването на информация за паспортните и визовите условия умело е външното министерство.

От Министерството на туризма стимулират предлагания план с това, че България има огромен проблем с туристите от някои страни поради визите и показва, че задачата не е ведомството да издава визи. Предложените текстове са подбудени от упованията на туристическия отрасъл за смяна.

Друга смяна, отразена в плана, е това, че се разделят процедурите по надзор и отдаване чартърен или на концесия на плажовете. Контролът отива в нова дирекция " Контролна и инспекционна активност " с 12 чиновници. " Концесиониране, наемна и регулаторна активност " остава в обособена дирекция със 17 чиновници.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР