Нов, последно поколение, линеен ускорител, с възможност за радио хирургия,

...
Нов, последно поколение, линеен ускорител, с възможност за радио хирургия,
Коментари Харесай

Нов линеен ускорител заработи в КОЦ Пловдив

Нов, последно потомство, линеен ускорител, с опция за радио хирургия, откриха през днешния ден в „ Комплексен онкологичен център – Пловдив “.

Управителят на лечебното заведение доцент доктор Тихомир Дерменджиев, дружно с кмета на Община Пловдив Здравко Димитров прерязаха публично лентата пред помещението, в което е конфигуриран апаратът.

Новият линеен ускорител е усъвършенстван за нагледно направлявана лъчетерапия. Технологията, която се употребява е усъвършенствана за модулирано по интензитет лъчелечение и обемно модулирана ротационна терапия посредством потреблението на най-новите технологии.

Технологията е неповторима по рода си, тъй като е по-бърза, както при приемане на облик, по този начин и при отнасяне на пациентас най-щадящото лекуване. Средната дълготрайност на отнасяне на пациент е 8 минути, като самото облъчване е с дълготрайност от почти 2 минути, което разрешава лекуването на доста по-голям брой пациенти. За улеснение на пациента масата е по-ниска, по-безшумна и по-бърза. Последното потомство на апарата е с извънредно ниска консумация на електрическа енергия и ниско равнище на разноските за употреба.

Апарата е закупен за сумата от 5000000,00лв. без Данък добавена стойност, посредством социална поръчка, оповестена през месец септември 2021г. и извършена според всички законови условия.

Финансирането е осъществено посредством Фонд „ Jessica за България “ към оперативна стратегия „ Регионално развиване “, банкаи самоучастие на лечебното заведение.

За работа с апарата към този момент са подготвени всички експерти от Отделението по лъчелечение в „ Комплексен онкологичен център “ – Пловдив.

„ Закупуването на апарата измина дълъг път от няколкогодини, от момента, в който се е породила нуждата от него, досега, в койтоосъществихме покупката му. Именно последната година бе основна за сполучливата реализация на тази дълго чакана инвестиция. Закупуването на линейния ускорител е най-важната стъпка правена от нас до момента “, показа пред присъстващите шефът на КОЦ-а доцент доктор Дерменджиев.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР