Нов план за борба с коронавируса обяви президентът на САЩ

...
Нов план за борба с коронавируса обяви президентът на САЩ
Коментари Харесай

САЩ с различен план срещу вируса, кога свалят маските

Нов проект за битка с ковид разгласи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

Той идва откакто в страната бяха регистрирани към този момент случаи на болест с разновидността Омикрон, съобщи Българска телеграфна агенция. " Знам, че Ковид-19 е мотив за разделения в тази страна и това е тъжна констатация. Това не би трябвало повече да се случва. В миг, в който навлизаме в зимата и сме изправени пред предизвикването на новия вид, настъпи моментът да се опитаме да преодолеем тези разделения ", съобщи Байдън. Планът не планува локдауни. Съединени американски щати ще дават също така още 200 милиона имунизационни дози на други страни по света в идните 100 дни.

Съгласно проекта ще бъде подета акция за поощряване на имунизацията и на бустерната имунизация. Федерални чиновници ще получат заплатен отпуск, с цел да отидат и да си слагат бустерни дози. Частите работодатели са призовани да разрешат същото за служащите си. Ще се разкрият и клиники за имунизация в цялата страна, включително и мобилни.

Планът на Байдън планува още маските в самолетите, влаковете и градския превоз ще се носят до 18 март.

От частните здравни осигурители ще се изисква да възстановят парите на хората за проби за ковид, направени вкъщи, а за хората без здравна осигуровка, проби ще има разполагаем гратис в общински центрове за тестване.Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите ще изискват пък от идващите интернационалните пасажери да се тестват за Ковид-19 ден преди отпътуването, без значение от имунизационния им статут, пък обявиха източници за Ройтерс. Освен това представители на Центровете са поискали от самолетните компании да разкрият имената и друга информация за тези пасажери, които наскоро са били в осем южноафрикански страни, в които Омикрон бе разпознат първо. Тези данни ще бъдат предоставени на локалните и държавните здравни органи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР