Нов пенсионерски клуб Старо злато“ беше официално открит в с.

...
Нов пенсионерски клуб Старо злато“ беше официално открит в с.
Коментари Харесай

Откриха 41-я пенсионерски клуб в община Тунджа

Нов пенсионерски клуб „ Старо злато “ беше публично открит в с. Драма. Това е 41-ят пенсионерски клуб в община „ Тунджа “ от общо 44 села.

Поводът за откриването още веднъж се трансформира в същинско събитие, събрало самодейни сформира от прилежащи села, с цел да честват дружно.

Кметският наместник Цвятко Цветков напомни какъв брой хубави неща са се случили през тази година в с. Драма – новият път, земляческата среща, а в този момент и нов пенсионерски клуб и благодари на управлението на общината и на кмета Георги Георгиев за поддръжката.

Тунджанският кмет поздрави инициативните хора от селото, които са дали нова вероятност на Драма и показа, че това село дава вяра и за останалите тунджански обитаеми места, че дружно като общественост могат да се оправят рано или късно с всеки проблем. „ Радвам се, че посредством този клуб можем да създадем тези условия, които са жест на компенсация към всичко, което възрастните хора са дали през своя живот, с цел да я има нашата община, нашата общественост “, сподели кметът Георги Георгиев и добави, че общината ще продължи да основава условия възрастните хора да се усещат по-добре и да поддържат връзка в пенсионерските клубове.

Символично кметският наместник Цвятко Цветков връчи ключовете за клуба на новия ръководител на пенсионерския клуб „ Старо злато “ Митка Жечева.

Празничният концерт стартира с излъчването на кино лентата „ Надежда за Драма “, който споделя за земляческата среща на 6 август, събрала стотици от цялата страна и от чужбина, които милеят за своите корени.

Музикален привет за новите членове на пенсионерския клуб бяха осъществяванията на тунджански самодейци. На сцената се изявиха Танцов състав „ Детелини “ от с. Стара река, Дует Димка Демирева и Митка Стефанова от с. Маломир, Певческата група на с. Тенево, Танцовият състав към Обединено учебно заведение „ Васил Левски “ с. Тенево, Певческа група с. Маломир, певческа група с. Дряново, Певческа група към пенсионерски клуб „ Надежда “ с. Кукорево, Тонка Атанасова от с. Тенево, Стойка Нейчева от с. Стара река и Певческата група към Пенсионерски клуб „ Сребърни коси “ с. Стара река.

Гости на празника бяха и зам.-кметът на община „ Тунджа “ Димитър Димитров и Владимир Стоев – шеф на дирекция в общината.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР