Нов пакет от санкции срещу Русия в размер на 11

...
Нов пакет от санкции срещу Русия в размер на 11
Коментари Харесай

За една година от войната: ЕС удря Русия с нови санкции за 11 млрд. евро

Нов пакет от наказания против Русия в размер на 11 милиарда евро разискват представителите на Европейския съюз, заяви ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, заяви AP.

Предложенията идват в навечерието на първата годишнина от началото на  руската инвазия в Украйна. Но обособените им параметри занапред ще се разискват от страните членки на Европейски Съюз.

Фон дер Лайен изясни, че задачата на новите наказания е да лишат Русия от военното съоръжение, което ѝ би трябвало и което не може да си набави от другаде. Идеята е да се наложат ограничавания в това число на седем ирански организации, с цел да се опита да попречи на Русия да употребява ирански безпилотни самолети за поразяване на украинската гражданска инфраструктура.

Предложенията се концентрират още върху спомагателни съставни елементи за електронни оръжия, за съоръжение като безпилотни самолети, ракети, хеликоптери, термовизионни камери, както и електронни съставни елементи, радиостанции, метали за строителството, машини, употребявани в промишлената и строителната промишленост.

Ако предложенията бъдат утвърдени единомислещо от членовете на Европейски Съюз, " ще сме забранили всички механически артикули, които се намират на бойното поле ", заключи Урсула фон дер Лайен.

Очаква се новият, десети пакет да бъде разискван в допълнение по време на срещата на външните министри на Европейски Съюз в понеделник с вярата да получи дефинитивно утвърждение до 24 февруари, когато се навършва годишнината от нахлуването на Русия в Украйна.

Ръководителят на външната политика в Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи, че пакетът ще бъде ориентиран и към още 100 физически и юридически лица, в това число към тези, които са взели участие в отвличания и отклоняване на украински деца в Русия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР