Нов национален протест готвят родители, чиито деца са станали жертви

...
Нов национален протест готвят родители, чиито деца са станали жертви
Коментари Харесай

Родители на деца, загинали в катастрофи, организират нов национален протест

Нов народен митинг готвят родители, чиито деца са станали жертви на войната по пътищата, предаде NOVA.

В неделя в 10 български града ще бъдат блокират основни кръстовища. Сред настояванията на родителите са по-тежки санкции за породена гибел на пътя и незабавни промени в законодателството.

Тази заран те се събраха на митинг пред Съдебната палата в Пловдив, с цел да поддържат фамилията на 18-годишният Ангел Морунов, умрял през лятото на 2020 година край град Любимец. Окръжният съд в Хасково даде 3-годишна условна присъда за отговорния водач, който е с над 60 нарушавания на пътя и без отнета брошура.

Майката на починалия Морунов – Ива Монева, описа: „ Моето дете умря в ръцете ми. Аз се молих на лекарите да вземат моя живот да спасят дете ми. Много е тежко. Няма такова. Всяка вечер затварям очите си и случаят е всяка вечер пред очите ми ”.

По думите ѝ на празници фамилията отива на гробищата. „ Искам да попитам всички институции животът на едно дете три години условна присъда ли заслужава? Толкова ли коства животът на нашите деца ”, сподели майката.

Бабата на починалото момче Тонка Стоянова изясни: „ Днес съм подала молба да му бъде отнета шофьорската брошура. Не е обикновено водач с 61 нарушавания на закона и правилника да продължава да се движи по пътищата на България ”.

Един от протестиращите – Иван Спасов, съобщи, че очевидно Народното събрание няма да им обърне внимание.

„ Затова в неделя готвим обсада в 10 града в страната и ще продължаваме по този начин, до момента в който не реализираме задачите си, а точно - да се промени Наказателният кодекс ”, изясни Спасов. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР