Нов голям скандал е на път да взриви Трета лига,

...
Нов голям скандал е на път да взриви Трета лига,
Коментари Харесай

Голям скандал! Принуждавали играчи да изпуснат дузпа и мачът да завърши 1:1

Нов огромен скандал е на път да взриви Трета лига, откакто играчи на Борислав Първомай излязоха с декларация до медиите, че са били принуждавани да приключват мачове по избран метод.
Това е втори следващ скандал в границите на една година в Югоизточната трета лига, откакто през месец май 2017-а година почитатели на Асеновец (Асеновград) написаха, че тимът им е останал в групата с няколко извоювани по непочтен метод мачове.

Борислав Първомай е на 3-о място след есенния дял на шампионата в Югоизточната трета дивизия с 34 точки, на 1 пред Карнобат и изостава с 8 от 2-ия Загорец Нова Загора. Този път обаче има освен сигнали, само че и декларация от играчи, които са били принуждавани.

От края на декември отборът от Първомай е с ново управление, което докара до изненадващото отдръпване на треньора Спас Колев, за което Plovdiv24.bg първи осведоми обществеността.

При по този начин стеклите се условия клубът може да понесе съществени санкции, включително и изваждане от групата.

Ето и декларацията на играчите:

"ДО ВСИЧКИ ФЕНОВЕ НА ФК "БОРИСЛАВ " ПЪРВОМАЙ
Уважаеми дами и господа,
Приятели на футбола,

Въпреки, че бяхме главните футболисти през миналия полусезон, в който извоювахме рекордното за "Борислав " трето място и макар привързаността ни към този клуб, ние напуснахме. Конкретната причина за това наше решение е новото управление на тима. За нас инструкции като - "Дузпата би трябвало да бъде пропусната " и "Резултатът би трябвало да остане 1:1 " са невъзприемливи и неприемливи. В нашите съзнания лицата, които един път са издали и състезателите, които даже един път са изпълнили сходни нареждания си остават вечно компрометирани.

Благодарни сме на членовете на Управителния съвет, които категорично ни поддържаха и напуснаха дружно с нас.

Държим цялата общност в гр. Първомай да разбере, че рекордното ни класиране се дължи на изключителните управителни качества на Спас Колев и Димитър Кенлешев. Това са хората, които съумяха от нулата да изградят задоволително боеспособен тим. Те съумяха да изкарат най-хубавото от нас, футболистите, които играхме под тяхното управление. Така че претенциите на всякакви клоуни, които се бият в гърдите, че имат някаква заслуга са извънредно неоснователни.

Сърдечно Ви благодарим и на вас, хората, които ни подкрепяхте и бяхте част от успехите и забележителния ни колектив.

Бъдете здрави!

А. Здравчев, Ап. Павлов, Д. Митрев, Дж. Узунов, В. Ангелов, Ш. Османов, И. Янков, М. Здравчев, Р. Влашев, М. Иванов ".
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР