Нов български завод за преработка на билки ще бъде изграден

...
Нов български завод за преработка на билки ще бъде изграден
Коментари Харесай

Започва строеж на завод за преработка на билки в Пловдив

Нов български цех за преправка на билки ще бъде построен в Пловдив, оповестяват районните медии. Първата копка на предприятието беше направена от министър-председателят Николай Денков.

Очакванията са заводът да проработи през май 2024 година, като инвестицията ще разкрие до 20 нови работни места. Предприятието ще преработва български билки до хранителни добавки.

Това ще е и първият в България, който заменя отоплението на газ с термопомпа, като инвестицията е по посока на внедряване на високо наукоемки зелени технологии, които биха сложили страната ни на картата на новаторските страни.
 България е преди всичко в Европа по експорт на билки
България е преди всичко в Европа по експорт на билки

Липа, шипка и коприва са най-търсените в чужбина

Партньори в научно-развойната активност на бъдещото дружество са Пловдивският и Софийският университет.

България е водач по експорт на билки в Европа и света

Страната ни е един от водачите по експорт на билки в Европа и света, като също така е водещ производител на билки и подправки.

В България има огромно многообразие на растителни типове над 4100 висши растения, от които 750 са лечебни растения с потвърдени позитивни свойства, а към 250 се употребяват интензивно във фармацевтичната индустрия, козметиката, хранително-вкусовата индустрия и националната медицина.

Благодарение на разнообразните климатични и почвени условия българските билки се славят с висок % химични съединения: алкалоиди, гликозиди, сапонини, полизахариди, танини, флавоноиди, лигнани, кумарини, етерични масла, витамини, микроелементи и доста други.
 Schneider приключва разширението на фабриката си в Пловдив и разкрива над 100 нови работни места
Фабриката на Schneider в Пловдив стана по-голяма: Търсят се над 100 нови чиновници

Инвестицията възлиза на 60 милиона евро.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР