Нов български университет инициира проект по опазване на океаните и

...
Нов български университет инициира проект по опазване на океаните и
Коментари Харесай

Човешкото присъствие в природата: Проект срещу замърсяването на плаж „Корал“ и световните води

Нов български университет инициира план по запазване на океаните и моретата.

Проектът се назовава „ Да запазим Корал: Човешката нощ “ и посредством модерни изобретателни арт творения младите създатели обръщат внимание на един много значим въпрос – за замърсяването на плаж „ Корал “, както и на всички международни океани и морета. От 28 май до 3 юни, за 12-а поредна година, се организира тяхната самодейност, в която те почистиха плаж „ Корал “ и организираха креативно образование, с цел да могат да осведомят и вдъхновят колкото се може повече хора към опазването на морския свят.

Плаж „ Корал “ сега е нещо като знак на всички места, които си коства да бъдат опазени. Обръща се и внимание какво прави човешката интервенция в природата и че не постоянно тя оставя положителни отпечатъци.

„ Тази самодейност съществува към този момент от 12 години и всяка година е друга. Тази година целият план се отнасяше към това по какъв начин човек е влезнал в своята „ нощ “ – не мисли за опазването на природата, нито даже за опазването на човешкия живот “, сподели за Euronews Bulgaria проф. Борис Сергинов от Нов български университет.

Повече вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР