Нов анализ, в който да се посочат всички предимства от

...
Нов анализ, в който да се посочат всички предимства от
Коментари Харесай

Катарските шейхове поръчаха втори анализ: Защо заводът на VW трябва да е в София

Нов разбор, в който да се посочат всички преимущества от построяването на новия цех на автомобилния тръст Фолксваген в София, е поръчан от управляващите в Катар, научи OFFNews.

Емирството е главен акционер със 17% от собствеността в най-големия производител на коли в света и има тежка дума по въпроса за бъдещата индустриална мощ. 

Властите в Доха преди няколко месеца желаеха обстоен стопански разбор за възможен цех в България, само че по-късно се появиха информации, че точно поради напън от Катар заводът ще отиде в Турция в региона край Измир. 

Затова повторната аргументация значително удостоверява тезата, че " мачът не приключил " и че страната ни към момента има късмет да притегли вложител като " автомобила на народа ", както се превежда името " Фолксваген ".

Ясно е обаче и друго - в случай че има цех на VW в България, то той ще е на терена на някогашния металургичен комбинат " Кремиковци ", а не в икономическата зона край Пловдив, която към този момент не се преглежда като вид.

Преди ден министър председателят на Долна Саксония Щефан Вайл (ГСДП), който е част от управителния орган на компанията, съобщи пред Frankfurter Allgemeine Zeitung, че към момента няма дефинитивно решение на надзорния съвет къде да бъде новият цех.

Той опроверга информацията, че Турция към този момент е определена за построяването на завода. България също взе участие в конкуренцията. Процесът евентуално ще се продължи през есента, сподели още Вайл.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР