Нотингам постигна договорка за трансфера на халфа на Уулвърхамптън Морган

...
Нотингам постигна договорка за трансфера на халфа на Уулвърхамптън Морган
Коментари Харесай

Нотингам договори най-скъпия си летен трансфер и очаква 16-и нов играч

Нотингам реализира сделка за прехвърлянето на халфа на Уулвърхамптън Морган Гибс-Уайт. Форест се споразумя за обща сума от 42.5 милиона лири за 22-годишния състезател. Първоначално клубът ще заплати 25 милиона, а другата част от сумата е бонуси. С това дадените пари за лятна селекция на клуба ще надмине 150 милиона паунда. Единственият клуб в Англия, който е дал повече за нови играчи това лято, е Челси.

Гибс-Уайт, който предишния сезон игра чартърен в Шефилд Юнайтед, ще стане 16-ото ново попълнение на Нотингам. Мениджърът Стив Купър познава Гибс-Уайт от тима на Англия до 17 години, както и престоя му чартърен Суонзи, къдета двамата също работиха дружно.

Сред пристигналите играчи бяха нападателят Тайуо Ауоний от Унион за 17 милиона лири, Нико Уилямс от Ливърпул за 17 милиона плюс
бонуси и Джеси Лингард. Бившият състезател на Манчестър Юнайтед подписа като свободен сътрудник, само че ще получава заплата от 120 000 лири на седмица.

Форест е третият по разноски за нови играчи дилетант в историята. Само Астън Вила през 2019 година и Монако през 2013 година са давали повече пари за нови попълнение след влизането си в елита.

Снимки: Gettyimages

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР