Нострадамус бил предсказал, че астероид ще удари Земята през 2021

...
Нострадамус бил предсказал, че астероид ще удари Земята през 2021
Коментари Харесай

Предсказание на Нострадамус: Биологично оръжие ще превърне хората в зомбита

 Нострадамус бил предсказал, че метеорит ще удари Земята през 2021 година и това щяло да навлече голям брой беди на човечеството.

Но краят на света нямало да бъде тази година, а след повече от две хилядолетия. Това сега набира известност из западните медии, където още веднъж се вадят предсказанията на френския ренесансов астролог, доктор и математик. Трябва да се каже обаче, че в нито едно от своите предсказания той не показва съответни дати и всичко е въпрос на тълкувание, оповестява вестник " Телеграф ". 

XVI век

През 1555 година Нострадамус за пръв път разгласява своите видения. Там има една единствена съответна дата – 3797 година, когато се чака краят на познатата ни човешка цивилизация. Останалото са тълкования. Неговите почитатели имат вяра, че той е бил кадърен да предизвести човечеството за редица беди и несгоди. Нострадамус, съгласно някой от вярващите, приказвал за чума, която ще дойде под формата на " кралица “ (корона) от Изток (Китай). Въпреки това, липсват сведения за предсказанието във връзка с ковид, което значи, че евентуално е лъжлива онлайн вест, която се пробва да събере известност посредством обществените медии, употребявайки името на историческата фигура.

Зомби

Според тълкуванията на едно от предизвестията на пророка, което гласи: " Полумъртвите ще подскачат от боязън и изненада “, това насочвало към появяването на зомби. Тълкувателите ги ситуират до няколко години, като виновност за тях щял да има съветски академик, който ще сътвори биологично оръжие, превръщащо хората в зомбита. Текстът твърди още: " Мъртъв от завист, той (руският учен) ще съобщи искра на останалите и ще аргументи големи несгоди в най-възвишения миг “.

В различен фрагмент от сведенията пророкът написа: " В небето някой ще види огън с дълга опашка от искри “, което се тулкува, че астрологът предсказва вероятен удар от метеорит. Може би това изказване се отнася до метеорита Апофис, открит през 2009-та, систематизиран като евентуално злополучие за планетата, на която живеем. Въпреки това, НАСА отстрани обекта от застрашаващия ни лист напълно неотдавна.

Според други теории Нострадамус е видял и парченце от развиването на изкуствения разсъдък, което мощно проличавало в цитата: " Новият влъхва със уединен разум, доближава до величие с помощта на своите възпитаници “.

Проблем

Има три съществени пречки в работата на фамозния френски мистик. Първата е, че езикът, на който пророкът оставя своето завещание е древен френски, затова преводът на различен език изисква и извънредно прецизни и задълбочени знания освен по филология, само че и по астрономия и други науки.

Вторият проблем се корени в прикритата благосклонност на преводачите към пророка. Като негови почитатели, те постоянно се пробват да напаснат преводите с към този момент случили се събития. Третият минус е поетичният изказ на предсказанията, който още веднъж разрешава елементарно да се намират вероятни " следи “ за към този момент случили се събития, които основават неточности в преведените текстове.

Въпреки това, Нострадамус е един от малко създатели четени през вековете, до през днешния ден. Неговите разум и заложба ни въодушевяват да мислим за бъдещето и звездите в небето.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР