Носителят на Оскар австралийски актьор Джефри Ръш заведе дело за

...
Носителят на Оскар австралийски актьор Джефри Ръш заведе дело за
Коментари Харесай

Джефри Ръш съди австралийски вестник, тиражирал твърдения за негово „непристойно поведение”

Носителят на „ Оскар ” австралийски артист Джефри Ръш заведе дело за клюка против вестник от групата News Corp, поради обява, в която се твърди, че се е държал непочтено с актриса в спектакъл в Сидни.

66-годишният артист отхвърля да е направил нещо непочтено откакто излизащият в Сидни „ Дейли телеграф ” предишния месец помести на първа страница материал, в който се оповестява, че театърът в Сидни е получил недоволство против Ръш за времето, когато е работил там.
Актьорът деец заведе делото във федералния съд против изданието, което е благосъстоятелност на Рупърт Мърдок, „ с цел да компенсира клеветите, клеветите и преувеличенията, основани към присъединяване му в развлекателната промишленост и в по-голямата общественост ”.

„ Дейли телеграф ” насочи подправени, презрителни и унизителни изказвания, ситуирани грубо и помпозно на първите му страници ”, сподели Ръш пред кореспонденти в адвокатската фирма на юриста си Никълъс Пълън в Мелбърн.

Той сподели, че изказванията „ са нанесли непоправими вреди ” и това е „ извънредно мъчително ” за неговото семейство и сътрудници в сектора.
„ Ситуацията е непоносима и в този момент би трябвало да диря реабилитиране на положителното ми име в съда в Австралия ”, сподели Ръш.

Главният редактор на „ Дейли телеграф ” Крис Дор сподели в изказване, че неговият вестник „ тъкмо е съобщил, че театърът в Сидни е получил тъжба, в която се твърди, че Джефри Ръш е имал „ непочтено държание ”.

Адвокат Пълън сподели, че още не е избрана дата за започване на делото, само че Ръш ще претендира, че са му нанесени вреди и желае делото да тръгне колкото се може по-бързо.
Миналата седмица Ръш подаде оставка като началник на Австралийската академия за кино и телевизионни изкуства, която оглавяваше от няколко години.

„ Дейли телеграф ” заяви, че обвиняването против Ръш е за времето, когато е играл крал Лир през 2015-16.
Делото на Ръш ще влезе в съда месеци откакто холивудската актриса Рибел Уилсън завоюва 4,5 млн. автралийски $ (3,4 млн. долара) – най-голямата сума в австралийската история, в дело за клюка против Bauer Media.

Bauer разгласява публикации в списание, в които се твърдеше, че австралийската звезда е лъгала за възрастта си и произхода си, с цел да форсира възхода на кариерата си. /АФП
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР