Носителят на Лигата на конференциите – Рома, има желание да

...
Носителят на Лигата на конференциите – Рома, има желание да
Коментари Харесай

Рома ще настоява Смолинг да подпише нов договор

Носителят на Лигата на конференциите – Рома, има предпочитание да задържи бранителя Крис Смолинг. Настоящият договор на англичанина изтича през лятото, когато той може да си тръгне като свободен сътрудник. На „ Олимпико “ обаче не желаят това да се случи, още повече, че 33-годишният футболист е главен фигура в състава на „ вълците “. Затова в клуба се надяват двете страни да стигнат до съглашение, написа Il Messaggero.

Смолинг дойде в Рома през 2019-а година от Манчестър Юнайтед първо чартърен, а след това клубът откупи правата му. Той е най-използваният футболист от Жозе Моуриньо от началото на сезона, като има на сметката си 1906 минути досега.

В контракта на англичанина има уговорка, съгласно която може автоматизирано да удължи контракта си с една година при същата заплата, която получава сега - 3,5 милиона евро. Клаузата се задейства, в случай че бранителят играе в най-малко 50% от мачовете на отбора през сезона. Това може да стане факт до края на месеца.

От Рома обаче желаят да избързат и към този момент са отправили друго предложение към футболиста с контракт за два сезона, само че при по-ниска заплата от 2,5 милиона евро на сезон.

Chris Smalling again proved his importance to Roma in their 1-0 win over Bologna and the Giallorossi are keen to tie down the Inter target to a new contract.
— Football Italia (@footballitalia)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР