Носителят на 22 титли от турнирите от Големия шлем Новак

...
Носителят на 22 титли от турнирите от Големия шлем Новак
Коментари Харесай

Джокович продължава напред, Рубльов отпадна

Носителят на 22 трофеи от шампионатите от Големия шлем Новак Джокович се класира за четвъртия кръг на Ролан Гарос. Сърбинът се нуждаеше от повече от три часа и половина на корта, с цел да преодолее съпротивата на Алехандро Давидович Фокина. Ноле завоюва след 7-6(4), 7-6(5), 6-2.

Първите два сета бяха доста сложни за Джокович и поради мощния вятър на централния корт „ Филип Шатрие “.

В първия сет Давидович Фокина водеше с 3-2 и с 6-5, само че и в двата случая не съумя да резервира задатъка си. В тайбрека испанецът имаше преднина от 3:1 точки, само че Джокович обърна до 5:3, с цел да завоюва със 7:4.

Вторият сет започва с пробив за Давидович Фокина, само че Джокович на собствен ред поведе с 5-4. Давидович Фокина обаче върна пробива за 5-5 и поведе с 6-5. Той даже имаше и сетбол. При 6-5 испанецът имаше и сетбол, само че Ноле се оправи. В тайбрека Давидович Фокина навакса закъснение от 1:4 точки, с цел да поведе с 5:4. После обаче Джокович направи три следващи точки и измъкна и втория сет.

В третата част испанецът изглеждаше изцяло покварен и я загуби с 2-6.

Следващият противник на сърбина ще е спечелилият от мача Хуберт Хуркач – Хуан Пабло Варияс.

Изненадата на деня пристигна няколко часа по-рано – отпадането на. Той водеше с два сета против Лоренцо Сонего, само че италианецът завоюва след 7-5, 6-0, 3-6, 6-7(5), 3-6.

За Сонего това е първа победа след поврат от 0:2 сета. И той се класира едвам за повторно в кариерата си за четвъртия кръг на шампионат от Големия шлем.

В идващия кръг Сонего още веднъж ще има руснак за противник. Това ще бъде Карен Хачанов, който завоюва против Танаси Кокинакис от Австралия.

За четвъртия кръг на шампионата се класира и австрийският квалификант Себастиан Офнер. Той победи италианския деец Фабио Фонини. За място на четвъртфиналите Офнер ще играе с спечелилия от срещата сред Стефанос Циципас и Диего Шварцман.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР