Носителят на 22 титли от “Големия шлем Рафаел Надал записа

...
Носителят на 22 титли от “Големия шлем Рафаел Надал записа
Коментари Харесай

Първа загуба на Надал в “Шлема” за 2022 година!

Носителят на 22 трофеи от “Големия шлем ” Рафаел Надал записа първо проваляне в “мейджър ” шампионатите през 2022 година и доста понижи възможностите си да заеме още веднъж първото място в международната класация.

Матадора беше повален в четири сета от американския любим Франсис Тиафо в четвъртия кръг на US Open - 4:6, 6:4, 4:6, 3:6 за 3 часа и 32 минути игра на “Артър Аш ”.

Така след триумфите в Австралия и Париж, които усилиха сметката му на 22 трофеи от “Шлема ” и след отказването преди полуфинала на “Уимбълдън ” против Ник Кирьос най-сетне се откри човек, който да победи Надал на корта в “мейджър ”. 

Франсис Тиафо сигурно не беше любимец преди този дуел, изключително откакто беше изгубил предходните си два мача с великия испанец, само че наниза 49 уинъра и се облагодетелства от нетипични неточности и несъвършености в играта на Рафа.

Тиафо е първият американец на четвъртфиналите от Джон Иснър през 2018-а и най-младият от Анди Родик от 2006-а. Надал пък губи още веднъж от представител на домакините на US Open след 2005-а, когато бе спрян във втори кръг от Джеймс Блейк.

Основното оръжие на Тиафо против Надал беше камшичният форхенд, с който сменяше по необикновен метод посоката по правата и завършваше разиграванията. 24-годишният гений заслужи аплаузи и по метода, по който затвори мача на посрещане и не се огъна пред невероятната опция да запише най-големия триумф в кариерата си. 

На четвъртфиналите Тиафо ще срещне Андрей Рубльов, който отстрани Камерън Нори с 6:4, 6:4, 6:4.

Надал пък е последният първенец в Ню Йорк от " Голямата тройка " през 2019 година, като от този момент купата завоюваха Доминик Тийм и Даниил Медведев, а в този момент ще имаме чисто нов първенец.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР