Носителят на 22 титли от Големия шлем по тенис Новак

...
Носителят на 22 титли от Големия шлем по тенис Новак
Коментари Харесай

"Косово е сърцето на Сърбия": как послание на Джокович предизвика дискусия

Носителят на 22 трофеи от Големия шлем по тенис Новак Джокович рискува да политически спор по време на, откакто след като насочи обръщение за Косово след успеха си в първия кръг на шампионата. В понеделник сърбинът.

След дуела върху обектива на камерата Джокович написа: " Косово е сърцето на Сърбия. Спрете насилието. "

Това се случи часове откакто десетки бойци от мироопазващите сили на НАТО, които защитаваха три кметства в Северно Косово, със сръбски протестиращи.

Инцидентите се случиха ден откакто ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг прикани Косово да понижи напрежението със Сърбия след конфликтите сред косовската полиция и протестиращите, които се опълчват на встъпването в служба на албански кметове в етнически сръбски региони.

Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че в понеделник са били ранени 52 сърби, трима от които съществено, а косовският президент Вьоса Османи упрекна сръбския си сътрудник в дестабилизиране на Косово.

За посланието на Джокович Френската федерация по тенис (FFT), която провежда събитието, съобщи пред " Ройтерс ": " Няма публични правила за Големия шлем по отношение на това какво могат или не могат да споделят играчите. FFT няма да прави никакви изказвания или да заема някаква позиция по този въпрос. "

В началото на годината Джокович още веднъж беше в центъра на политическо напрежение. На Australian Open неговият да театралничи с някои почитатели, държащи съветски флагове, на фона на войната в Украйна.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР