Носителят на 20 титли от “Големия шлем Роджър Федерер сподели,

...
Носителят на 20 титли от “Големия шлем Роджър Федерер сподели,
Коментари Харесай

Федерер: Най-важно за мен бе да задмина Сампрас

Носителят на 20 трофеи от “Големия шлем ” Роджър Федерер показа, че всичките му достижения след 15-ия “мейджър ” трофей са били бонус за него.

“Определено съм доста горделив от всичко, което съм постигнал. Естествено, един от най-великите ми моменти беше спечелването на 15-ия “шлем ” на “Уимбълдън ” в наличието на Пийт Сампрас на трибуните. 

Всичко по-късно беше като
бонус за мен. Тогава това беше въприетият за най-съществен връх. Естествено, по-късно имаше други върхове за възстановяване, а в бъдеще това ще се усилва от ден на ден.

Много млади играчи ще желаят да усъвършенстват всички върхове. Аз също желаех, само че едвам когато се приближих до достижението на Сампрас и осъзнах, че е допустимо да го задмина. 

Не ме тормози, че някои имат повече титли от “Шлема ” от мен или пък че не можах да подобря 109-те трофеи на Джими Конърс. В късните години от кариерата ми най-важно беше дали си върша графика вярно, дали се усещам добре отвън корта и дали се любувам на спорта. Мисля, че всичко се получи отлично за мен ”, сподели Федерер.

Маестрото ще се елементарни с професионалния спорт на Laver Cup в мач на двойки, като проектът е да бъде в тандем с Рафаел Надал.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР