Носителят на 16 титли от “Големия шлем” Рафаел Надал се

...
Носителят на 16 титли от “Големия шлем” Рафаел Надал се
Коментари Харесай

Следете на живо: Надал - Зверев 6:1, 1:6, 2:3, отново дъжд над корта

Носителят на 16 трофеи от “Големия шлем” Рафаел Надал се изправя в десетия си край в Рим против изгряващата немска тенис звезда Александър Зверев, който пък ще гони втора поредна “Мастърс” купа през 2018-а. Финалът във Вечния град е от 17 часа българско време и ще бъде предаван по Mtel Sport 1.
Monte-Carlo Nadal
Madrid Zverev
Rome?

Let's hear your predictions...

Don't miss the match LIVE: https://t.co/8rMz9sVFLr pic.twitter.com/gy4rDJA2VO
— Tennis TV (@TennisTV) May 20, 2018 Надал е седемкратен първенец в Рим, а Зверев пази оценката си от предишния сезон.
The ruler of Rome...

Will it be Nadal VIII or Zverev II? #ibi18 pic.twitter.com/rnpFB0IfFL
— Tennis TV (@TennisTV) May 20, 2018 ПЪРВИ СЕТ
В първия сервис-гейм на Надал се стигна до 0-30, откакто Матадора първо направи неточност от бекхенд, а по-късно Зверев завоюва с елегантна къса топка първото продлъжително разиграване в мача. Форхенд по правата на германеца хвана неопитен Надал и по този начин незабавно се стигна до три точки за пробив, откакто Краля на клея все още губеше надлъгването по бекхенд. С два следващи форхенда с голяма дълбочина и воле на мрежата Надал редуцира пасива си до 30-40, само че още веднъж Зверев се оказа по-солиден от бекхенд и си заслужи пробива след неточност от тази страна на Рафа!

Fans de Rafa Nadal por el mundo.
No podían faltar a la cita en Roma. pic.twitter.com/5leCw9VBp9
— Movistar+ (@MovistarPlus) May 20, 2018 Зверев продължи да търси " противоположния удар " на противника, само че от ретур Надал бе извънредно стабилен и бързо стигна на собствен ред до три брейк бола, откакто с доста повече дълбочина използваше бекхенда си. Германецът пък не съумя по-късно да го затрудни с къса топка и Матадора върна пробива мигновено, и то на нула - 1:1.

Надал организира напълно друг сервис-гейм по-късно, извоюван безапелационно, като в двата случая, когато вкара първото си подаване, ретурът на Зверев не се получаваше. Нова сбъркана къса топка пък също не оказа помощ на младия немец.

Надал поведе с 15-30, откакто двамата си размениха по едно разиграване, приключено с воле на мрежата, а в третата точка испанецът смени темпото с покачване на топката, което докара до бекхенд в навън на Зверев. Двойна неточност на германеца го вкара в неволя, само че той съумя да избави единия брейк бол посредством форхенда си. Зверев опита на собствен ред да успокои темпото на идващото разиграване, само че просто заложи топката на форхенда на Надал, който го наказа с уинър за 3:1.

#Nadal is getting the upper hand over #Zverev: 4-1 and a full percentage of second services won (20% for Sascha). #ibi18 #tennis #ATP pic.twitter.com/c7nxdFXeeM
— Internazionali Bnl (@InteBNLdItalia) May 20, 2018 Матадора за първи път в дуела съумя да осъществя минаващ бекхенд-уинър около излезлия напред Зверев, чиято тактичност този път не сработи. Германецът за малко съумя да изтласка противника зад главната линия, само че още веднъж пресили форхенд и изостана с 40-15. Надал на практика нямаше още веднъж първи сервис в този гейм, само че замяна на мрежата докара до нова неточност на Зверев и задатъкът на Матадора стана голям.

How on earth does he do it? @RafaelNadal blasts a backhand winner at #ibi18

pic.twitter.com/N2emQhgpf3
— Tennis TV (@TennisTV) May 20, 2018
Зверев поведе с 40-0 в сервис-гейма си, само че Надал още веднъж го изтормози с превъзходен ретур на линията за 40-15. Матадора направи удивително осъществяване на мрежата след следващата къса на Зверев, която не му донесе никакви позитиви, тъй като не можа още веднъж да задмине великия испанец. Краля на клея стигна до дюс с минаващ удар от форхенд по правата, трансформирал се в елементарен уинър, тъй като апроучът на германеца бе слаб. Непредизвикана неточност от форхенд на Зверев реализира поврат в гейма, а с лека помощ от мрежата Надал заби форхенд-уинър и направи трети пробив за 5:1.

A spin, and it's in!

Whatever it takes, @RafaelNadal #ibi18 pic.twitter.com/wRlU7tDNvQ
— Tennis TV (@TennisTV) May 20, 2018 Зверев не спираше да е нападателен, макар безнадеждното си състояние, само че с две бързи неточности от форхенд се стигна до 30-0, като в този миг Надал бе спечелил 25 от 35-те точки в мача. С сполучливо излизане на мрежата Надал завърши сета в своя изгода по решителен метод - 6:1 за 33 минути!
ВТОРИ СЕТ
Nadal has hit the ground running ‍

The 7-time champ inches closer to the InteBNLdItalia title, powering through the first set 6-1 over Zverev

Follow along live https://t.co/2MJV1l9RUl pic.twitter.com/jD1S0k6SJN
— Global Sporty (@LetsG0Global) May 20, 2018 Зверев още веднъж не можа да бъде непрекъснат, като първо се понрави с четвъртия си уинър в мача - форхенд по противоположния диагонал от главната линия, само че по-късно направи неточност за 30-30. Германецът не се отхвърли да опитва къси топки и в два случая съумя да завоюва разиграване по този метод, като по-късно бекхенд воле на мрежата му обезпечи гейма.

Зверев се окуражи от две неточности на Надал, които му донесоха два брейк бола, защото Матадора продължаваше да не вкарва първия си сервис. Сбъркано обикновено воле на мрежата лиши германеца от първия късмет, само че по-късно той два пъти хвана линията и принуди Рафа да прати бекхенда си в мрежата - 0:2!

Зверев небрежно поведе с 40-0, защото още веднъж провокира две неточности от ракетата на Надал, а първият му сервис работеше в негова изгода. Бекхенд-ретур в навън на испанеца донесе по-сериозно преимущество на 21-годишния първенец, за който бе изключително положителен фактът, че не се срина душевен след обикновената неточност на мрежата в предходния гейм. Още на този стадий от в този момент Зверев бе спечелил 1 точка повече от 11-те през цялата първа част.


Heading towards a 2nd set victory: 4-0 by #Zverev against #Nadal. As of now, total service points percentages are 46% for Sascha and 56% for Rafa. #ibi18 #tennis #ATP pic.twitter.com/B3MlBwPGyv
— Internazionali Bnl (@InteBNLdItalia) May 20, 2018 Германецът продължи да впечатлява с чудесните си дълбоки бекхенди - един от тях се трансформира в уинър за 15-30, а след продължителна замяна и неточност на Рафа се стигна до две точки за пробив. Нова непредизвикана неточност от форхенд по опразнената права " избави " Надал в първия случай, а във втория торпедо от форхенд на Матадора му заслужи дюс. Първият сервис на испанеца му обезпечи по-добра позиция за спечелването на идната точка (пак след навън на Зверев), само че пък Надал първи сбърка при следващата замяна на бекхенди за ново 40-40. Успешна къса на мрежата от Зверев му обезпечи нова опция за пробив и той се възползва по извънреден метод - бекхенд-уинър по правата за 0:4.

Атакуващ бекхенд на Рафа го изведе до 15-30, като Зверев не разчиташе изключително на първия си сервис в този гейм, само че кик-сервисът му постоянно създаваше неприятности на Надал. Форхенд-уинър по противоположния диагонал обърна резултата до 40-30 и след това узакони петия си гейм.

Надал въпреки всичко опази достойнството си и завоюва един гейм, а Зверев завоюва идващия без проблеми, с цел да си обезпечи трети сет - 6:1 за 39 минути.

ТРЕТИ СЕТ
Надал с два следващи слаби форхенда оказа помощ на съперника си да стигне до късмет за ранен пробив, а първият му сервис още веднъж не влизаше. Той бе в неволя на мрежата в идващото разиграване, само че с превъзходен инстикт направи печелившо воле за дюс. Матадора прати топката в навън от главната линия и още веднъж обезпечи брейк бол, само че с контрапие от негова страна отново се стигна до 40-40. Мрежата наклони везните в интерес на германеца в идващия миг и му оказа помощ да направи печеливш минаващ форхенд за третия си късмет за пробив, който бе стигнат с елегантна къса топка.

Мрежата в идващия гейм попречи на Зверев да поведе с 40-15, само че той не изневери на агресивното си държание и с два форхенд-уинъра извърши най-важната си задача към този миг да затвърди пробива - 0:2!

#Nadal tries to set the match back in his favor: 1-2 against #Zverev in the 3rd set! #ibi18 #tennis #ATP pic.twitter.com/fMcqtJcs1Y
— Internazionali Bnl (@InteBNLdItalia) May 20, 2018 Зверев подразни Надал с недоволства сред сервисите му в предния гейм, а след това и с по-продължителна пауза за промяна на ракетата. Две невърнати подавания и превъзходен бекхенд-уинър по правата след добре построена офанзива осигуриха на Матадора преимущество от 40-0, а нов ретур в мрежата докара до 1:2.

Nadal(@TennisTV ) pic.twitter.com/WtvCSqx9x9
— doublefault28 (@doublefault28) May 20, 2018 Мрежата още веднъж оказа помощ на Зверев за 30-0, а когато не можа да употребява дълбочината на корта, бе осъден с минаващ бекхенд по диагонала. Добрият му сервис обаче го избави от неприятности и той поведе с 3:1 относително безпроблемно.

При 15-0 след форхенд по правата в навън на германеца съдията на стола приключи краткотрайно играта, заради почналия по-силен дъжд. Паузата бе малко над 10 минути, а Рафа стартира с двойна неточност.

#TENISxESPN La lluvia le pone suspenso a la final del Masters 1000 de #Roma. Zverev se impone 1-6, 6-1 y 3-1 con el servicio 15-0 para Nadal. pic.twitter.com/M8wjeyLtDS
— ESPN Tenis (@ESPNtenis) May 20, 2018 Матадора въпреки всичко се пребори с разсейването и взе подаването си, като Зверев бе по-пасивинят от двамата на корта в този миг. Веднага откакто го завоюва обаче, двамата още веднъж бяха подканени да се приберат за най-малко 15-минутна пауза, защото още веднъж заваля по-сериозно.

Пътят на Надал до финала:
Rafa Nadal's route to a TENTH Rome final...

1R: bye
2R: d. Dzumhur 6-1 6-0
3R: d. Shapovalov 6-4 6-1
QF: d. Fognini 4-6 6-1 6-2
SF: d. Djokovic 7-6(4) 6-3#ibi18 pic.twitter.com/etmcfLjHpe
— Tennis TV (@TennisTV) May 20, 2018 2 кръг - Дамир Джумхур 6:1, 6:0
3 кръг - Денис Шаповалов 6:4, 6:1
1/4-финали - Фабио Фонини 4:6, 6:1, 6:2
1/2-финали - Новак Джокович 7:6(4), 6:3 Пътят на Зверев до финала:
Sascha Zverev's run to his second straight Rome final...

1R: bye
2R: d. Berrettini 7-5 6-2
3R: d. Edmund 7-5 7-6(11)
QF: d. Goffin 6-4 3-6 6-3
SF: d. Cilic 7-6(13) 7-5

Will he do the Madrid-Rome double? pic.twitter.com/7Ev9Sl6dDB
— Tennis TV (@TennisTV) May 20, 2018 2 кръг - Матео Беретини 7:5, 6:2
3 кръг - Кайл Едмънд 7:5, 7:6(11)
1/4-финали - Давид Гофен 6:4, 3:6, 6:3
1/2-финали - Марин Чилич 7:6(13), 7:5
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР