Носителката на пет титли от Големия шлем Мария Шарапова премина

...
Носителката на пет титли от Големия шлем Мария Шарапова премина
Коментари Харесай

Шарапова продължава напред след още една здрава битка

Носителката на пет трофеи от Големия шлем Мария Шарапова мина през още една здрава борба по пътя към третия кръг на US Open. След като на старта отстрани международната №2 Симона Халеп след 2.44 часа игра, във втория си мач рускинята имаше потребност от 2.20 часа, с цел да се оправи със съпротивата на унгарката Тимеа Бабош.

Шарапова загуби първия сет, само че направи поврат и завоюва с 6:7 (4), 6:4, 6:1. Бившата №1, за която това е първо присъединяване в шампионат от Големия шлем от Australian Open 2016, записа първи триумф в първия си мач против 59-ата в международната класация Бабош.

Първият сет беше доста оспорван и трагичен, а Шарапова съумя цели три пъти съумя да навакса пробив пасив. В третия случай Бабош даже сервираше за сета при 6:5, само че рускинята се избави в последния вероятен миг и стигна до тайбрек. В него обаче унгарката беше по-стабилна, завоюва четири от първите пет точки и не изпусна преднината си.

Втората част също предложи страхотна борба на корта. Шарапова осъществя ранен пробив и поведе с 2:0, само че Бабош отговори с три следващи гейма в своя изгода. Шампионката в Ню Йорк от 2006 година обаче също записа серия от три поредни гейма и поведе с 5:3. Унгарката понижи до 4:5, само че рускинята затвори сета с решителен сервис гейма на нула.

В решителния третия сет Шарапова имаше тотално превъзходство на корта, до момента в който Бабош беше доста надалеч от играта си в първите две елементи. Унгарката беше пробита на нула още в първия гейм, а някогашната №1 пое цялостен надзор върху обстановката на корта и завоюва сета след единствено 24 минути игра.

В борба за място на осминафиналите участващата с покана от уредниците Шарапова ще се изправи против друга тенисистка с " уайлд кард " - София Кенин. 18-годишната американка преодоля втория кръг след триумф с 6:3, 4:6, 7:6 (0) против сънародничката си Сакия Викъри.

Шампионката от " Уимбълдън " Гарбине Мугуруса още веднъж нямаше никакви проблеми и стигна до третия кръг в Ню Йорк с лекост. След като на старта разруши Варвара Лепченко с 6:0, 6:3, в този момент испанката беше същи толкоз безапелационна против Инин Дуан - 6:4, 6:0.

Място в третия кръг откри и двукратната първенеца от US Open Винъс Уилямс. 37-годишната американка, която преследва трети край в шампионатите от Големия шлем този сезон, победи французойката Осеан Доден със 7:5, 6:4.

Следващата съперничка на Уилямс е гъркинята Мария Сакари. Победителката от този мач ще спори за място в четвъртфиналите с рускияната Екатерина Макарова или испанката Карла Суарес Наваро. Петра Квитова и Слоус Стивънс също се класираха за третия кръг в Ню Йорк.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР