Носителката на Оскар Мишел Йео се изказа за разнообразието и

...
Носителката на Оскар Мишел Йео се изказа за разнообразието и
Коментари Харесай

Мишел Йео: Жените не са по-слабият пол, не ни поставяйте в рамка

Носителката на " Оскар " Мишел Йео се изрече за разнообразието и овластяването на дамите в развлекателната промишленост, като съобщи пред кореспонденти в Куала Лумпур, че " в никакъв случай не би трябвало да разрешаваме на някого да ни слага в рамка ".

На първата си конференция в родината си след историческата си победа за най-хубава актриса малайзийската звезда се върна към тематиките, които бяха съществена част от интервютата ѝ през сезона на премиите, съобщи Агенция Франс Прес.

" Бях благословена, че непрестанно съм имала опция да работя с доста забавни, доста разнородни и доста напредничави режисьори. Това ми даде опция да се боря за това, в което в действителност имам вяра: посланичество, многообразие, изключително овластяване на дамите ", сподели тя. " Не имам вяра, че единствено тъй като сме дами, сме по-слаб пол... Никога не би трябвало да разрешаваме на някого да ни слага в рамка. "

Спечелването на " Оскар " за най-хубава актриса - като първата азиатка в историята - " съставлява толкоз доста за доста от нас ", продължи тя и добави, че " е чула вика на наслада, благополучие по целия свят до Лос Анджелис " след успеха си.

Йео получи премията за ролята си на китайско-американската собственичка на пералня Евелин Уанг, която се оправя със фамилни разтърсвания, до момента в който се бори с междупространствен изверг в научно-фантастичната екшън комедия " Всичко на всички места едновременно ".

Липсата на азиатско посланичество на най-високо равнище в Холивуд беше повтаряща се тематика в интервютата ѝ преди награждаването.

Запитана за препоръките си към младежите по света, тя сподели: " Не се превръщайте в мен, бъдете себе си... Вярвам, че ще бъдете по-добри. "

60-годишната холивудска ветеранка е родена от китайско-малайзийски родители в северния град Ипох. Още като дете тя прегръща танца и специализира в балета, който учи в Англия. Филмовата биография на Йео се простира до 80-те години на предишния век, само че пробивът ѝ в Холивуд идва, когато е определена за първото етническо китайско момиче на Бонд в " Винаги ще има на следващия ден " от 1997 година против Пиърс Броснан.

Тя взе участие и в отличения с " Оскар " филм за бойни изкуства от 2000 година " Тигър и змей ", в периодическата драма от 2005 година " Мемоарите на една гейша " и в сантименталната комедия от 2018 година " Луди богати азиатци ". /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР