„Нощите са най-трудни, когато лежи на леглото си, а звукът

...
„Нощите са най-трудни, когато лежи на леглото си, а звукът
Коментари Харесай

Зеленски пред „Тайм“: Остарях от цялата тази мъдрост, която никога не съм търсил


„ Нощите са най-трудни, когато лежи на леглото си, а звукът на сирената звучи в ушите му, до момента в който телефонът звъни до него. Екранът прави лицето му да наподобява като фантом в тъмното, до момента в който очите му минават през известия, които не е имал време да прочете денем. Освен брачната половинка и децата му, множеството му съветници и няколко от бойците му в бункерите, останалите още веднъж го молят за още оръжия, с цел да пробият съветската блокада. Така американското „ Тайм “ стартира репортажа от бункера на украинския президент Владимир Зеленски, озаглавен „ В света на Зеленски “, откакто получи изключителния метод.

В бункера си президентът има навика да преглежда дневния ред даже откакто денят свърши. Той лежи безсънен и се чуди дали може да е пропуснал нещо или да е не запомнил някого.

Това е безсмислено. Това е същият дневен ред. Прегледах го за през днешния ден. Но доста пъти го виждам и имам възприятието, че нещо не става. Мъчи ме съвестта. Позволих си да дремя, само че какво в този момент? „ Нещо се случва сега “, сподели Зеленски пред кореспондент на Time.

Журналистът на американското списание се е запознавал с всекидневието на Зеленски и най-близките му сътрудници в продължение на две седмици.

Молбата ми не беше просто опция да задаваме въпроси на украинския президент. Освен това трябваше да види войната по метода, по който той и неговият екип я претърпяват. През двете седмици на април ми разрешиха да го върша в Президентския комплекс на ул. Банкова, да им съблюдавам всекидневието и да съм в офисите, където живеят и работят. Зеленски и неговите съратници направиха престоят там съвсем естествен. Шегувахме се, пихме кафе, чакахме да стартират или да свършат срещите. „ Само бойците, нашите непрекъснати спътници, представяха войната, до момента в който ни пренасяха с лампи през тъмните коридори, през стаите, където спяха на пода “, написа създателят на репортажа, който стартира на 55-ия ден от военните дейности в Украйна.

Излизането на Зеленски от бункера, който явно не е най-безопасното място, бяха необичайност. Изолацията постоянно е принуждавала украинския президент да гледа войната на екран, както всички останали. Дните на украинския президент са изпълнени с поредност от речи, срещи и изявленията, нормално провеждани по телефона или преносимия компютър. Сега Зеленски работи главно от така наречен " ситуационна стая " в комплекса, която не е подземен, нито е открита в допълнение.

Опитът илюстрира какъв брой доста се промени Зеленски, откогато го срещнах за първи път преди три години, зад кулисите на комедийното му шоу в Киев, до момента в който той към момента беше артист, претендент за президент.

Остарях от цялата тази мъдрост, която в никакъв случай не съм търсил. Това е мъдростта, обвързвана с броя на убитите хора и изтезанията, подложени от съветски бойци. Честно казано, в никакъв случай не съм имал цел да получавам такива познания - призна Зеленски.

Репортерът на Time запита дали Зеленски съжалява за избора си да стане президент, на което украинският водач отговори " нито за секунда ".

Той не знае по какъв начин ще приключи войната, нито по какъв начин историята ще опише ролята му в нея. В този миг той знае единствено, че Украйна има потребност от боен президент. И това е ролята, която счита да изиграе - приключва репортажа на " Време ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР