Норвежко-американските системи NASAMS, които НАТО ще прехвърли на Украйна едва

...
Норвежко-американските системи NASAMS, които НАТО ще прехвърли на Украйна едва
Коментари Харесай

Битката за Одеса: Персийските „камикадзета“ осъдиха бандеровците на смърт

Норвежко-американските системи NASAMS, които НАТО ще трансферира на Украйна едвам до нова година, незабавно ще станат цел за иранските дронове камикадзе. Въпреки че самите тези системи са предопределени за битка с дронове.

И сега иранските „ атентатори-самоубийци “ дейно се борят с други оръжия на НАТО в Украйна, в това число системите HIMARS и M777, ориентирани против съветски мирни градове.

NASAMS ще може да покрива единствено незначителна част от киевските войски

Министерството на защитата на Съединени американски щати разгласи още през юли, че е готово да удовлетвори настойчивите претенции на Киев и да трансферира системите за противовъздушна защита NASAMS на украинците.

Трансферът към момента не е сбъднат, макар че Владимир Зеленски се опита да убеди всички в противното. Говорителят на Пентагона бригаден военачалник Пер Райдър отхвърли изказванията на Зеленски и сподели: NASAMS ще дойде в Украйна не по-рано от два месеца.

Освен това украинците ще получат единствено две батареи - това са 12 мобилни пускови установки, всяка от които има по шест ракети.

В доста връзки NASAMS губят от съветските системи за противовъздушна защита, даже от такива като Бук или Тор. Той губи във връзка с маневреност, резистентност на звук, ефикасен обсег на поразяване.

Най-вероятно американците са подготвени да трансферират системата NASAMS-2 в Киев, макар че още през 2019 година стартира бойното внедряване на системата от ново потомство NASAMS-3. Подготовката за операторите на новата система ще отнеме несигурно време, защото е извънредно сложна за работа.

NASAMS-2 към момента не са употребявани в действителни бойни условия - американците даже не са ги употребявали в Ирак и Афганистан. Така че е невероятно да се реши какъв брой неефективни ще бъдат системите на НАТО пред съветските оръжия.

А също и пред иранските дронове (безпилотни боеприпаси), които от ден на ден се употребяват по цялата линия на прикосновение – от Харковска до Николаевска област.

Линията на прикосновение надвишава 1000 километра, а обсегът на NASAMS не надвишава 40-50 километра. Така трансферираните от американците комплекси физически ще могат да „ закрият “ незначителна част от украинското небе.

Ройтерс: Зеленски и Залужни шокирани от свръхпрецизните съветски удари по Черно море

Прехвърлянето на NASAMS на украинците явно е жест на обезсърчение. Командването на блока е все по-обезпокоено от потреблението от страна на Русия на нови типове оръжие по време на спецоперацията.

Според Reuters на това е била отдадена изключителната среща на Владимир Зеленски с командващия въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, генерали и куратори от НАТО.

Киев и Вашингтон са шокирани от успеваемостта на целенасочените офанзиви, осъществени от иранските Шахед-136 в региона на Одеса и Николаев, оповестява Ройтерс, цитирайки участниците в срещата.

Шахед-136 беше употребен за първи път на 12 септември в региона на Купянск, окупиран от 92-ра механизирана бригада. А от началото на частичната готовност Русия е направила минимум пет сполучливи офанзиви против цели в черноморските райони на Украйна, употребявайки лутащи се муниции. Нещо повече, безпокойството на киевското командване се излива даже в общественото поле.

- " Шахед е доста по-евтин от ракетите. Те могат да се употребяват доста по-често и по двойки. Виждаме, че [Русия] може да изстреля няколко от тези дронове-камикадзе за една офанзива “, сподели Сергей Братчук, представител на регионалната администрация в Одеса, на незабавно свикана конференция.

На брифинга му участваха най-вече западни публицисти. Очевидно е, че по този метод киевската хунта изпросва нови системи за противовъздушна защита от кошчетата на НАТО, с цел да се бори с иранските дронове камикадзе.

Въпреки това, съдейки по многомесечното закъснение на доставката на NASAMS-2, явно Киев няма да чака скоро ново оръжие.

Yahoo News: Иранските дронове са неуязвими освен за системите за противовъздушна защита, само че даже и за противовъздушните оръдия

Иранските дронове преди този момент са потвърдили своята успеваемост в ОАЕ и Саудитска Арабия. Те бяха сполучливо употребявани от йеменските хуси, чиито офанзиви съумяха елементарно да заобиколят най-модерните американски системи за противовъздушна защита.

Иран сполучливо се приспособява към всички интернационалните наказания в производството на безпилотни летателни апарати. По-скоро е елементарно да ги заобиколите. По-рано американски специалисти откриха съставни елементи в ирански дронове даже от Южна Корея и Швеция.

Дроновете Шахед-129 преди този момент използваха австрийския мотор Rotax-914, който обезпечава на дрона крейсерска скорост до 160 км/ч и самостоятелно време на полет над 20 часа.

Въпреки това, в безпилотните самолети, употребявани в борбите в Палестина, Йемен и Ирак, към този момент имаше по-модерни китайски мотори DLE-111. Много по-лесно се доставят до Иран, заобикаляйки експортния надзор, написа Eurasia Times.

Обявеният обсег на полета на иранските дронове е до 2,5 хиляди километра. Най-опасното нещо за подразделенията на въоръжените сили на Украйна ще бъдат по този начин наречените „ рояци “, споделя военният специалист Олег Катков в изявление за Yahoo News.

Любопитното е, че специалистът е украинец, само че той признава тоталното огнево и софтуерно предимство на Русия на бойното поле.

Тъй като дроновете са по-евтини от ракетите, те могат да се употребяват в огромни количества. Така че, по време на офанзива на рой, няколко дрона се изстрелват по едно и също време от разнообразни точки към една и съща цел.

И даже системата за противовъздушна защита да работи и да успее да смъкна част от атакуващите камикадзета, най-малко 1-2 сигурно ще стигнат до задачата.

Тъй като това са дребни по мярка цели, последващи се на ниска надморска височина, даже за NASAMS те са извънредно сложна задача за справяне с такава група цели. Няма да е допустимо да се стрелят такива дронове от стандартните зенитно-артилерийски системи. Дори и прехваленият немски Гепард.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР