Норвежкият тенис талант Каспер Рууд даде любопитно интервю за Tennisnet.com,

...
Норвежкият тенис талант Каспер Рууд даде любопитно интервю за Tennisnet.com,
Коментари Харесай

Норвежки тенис талант: Надявам се един ден Ерлинг Холанд да играе в Ливърупл

Норвежкият тенис гений Каспер Рууд даде любопитно изявление за Tennisnet.com, в което дефинира Роджър Федерер като най-великия състезател и приказва за любовта си към новия първенец на Англия Ливърпул. 21-годишният скандинавец, №36 в ранглистата на ATP, показа още, че младият голаджия на немския гранд Борусия (Дортмунд) е най-голямата спортна звезда, която Норвегия в миналото е виждала.



" След мача ми против Роджър Федерер на " Ролан Гарос " през 2019 година (Рууд губи в третия кръг с 3:6, 1:6, 6:7 - б.р.), хората започнаха да ме разпознават повече. Всички в Норвегия знаят кой е Роджър Федерер. И когато един млад норвежец излезе да играе против някой, който е толкоз огромен като Федерер - не просто най-великия тенисист, а най-великия състезател, получаваш внимание и ти. Но не е като хората да крещят и да се избиват за фотоси с мен. Идват при мен и ме поздравяват за достиженията ми. Пожелават ми всичко най-хубаво. Нищо по-лудо, просто благо отношение. Освен това имам контракт с Eurosport да предават всички мои мачове. Така че за норвежците е елементарно да наблюдават изявите ми ", показа Рууд, който тази година в Буенос Айрес завоюва първата си купа на равнище ATP и бе награден персонално от огромната аржентинска тенисистка Габриела Сабатини.



" Колко известен е Ерлинг Холанд в Норвегия? Ако мислите, че известността му е огромна в Германия, би трябвало да дойдете в Норвегия. Защото там той към този момент е най-голямата спортна звезда за всички времена. Изключителен футболист е. Надявам се и той, и аз да имаме положителни кариери, тъй като футболът и тенисът са прелестни интернационалните спортове. Аз съм огромен футболен почитател ", сподели още Рууд, а на въпрос на кой тим симпатизира, норвежкият гений отговори по този начин:



" Голям почитател съм на Ливърпул, тъй че последните две години бяха доста положителни за мен като последовател. Надявам се, че един ден Холанд ще играе в Ливърпул ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР