Норвежкият Нобелов институт съобщи в сряда, че внася жалба в

...
Норвежкият Нобелов институт съобщи в сряда, че внася жалба в
Коментари Харесай

Подозрения за измама, свързана с кандидатура на Тръмп за Нобеловата награда за мир


Норвежкият Нобелов институт заяви в сряда, че внася тъжба в полицията, откакто е получил явно фалшифицирана номинация на Доналд Тръмп за Нобеловата премия за мир, съобщи Франс прес

" Имаме учредения да считаме, че кандидатурата на Тръмп, която получихме, е била фалшифицирана ", сподели шефът на института Олаф Ньолстад. Той не заяви повече детайлности.

Всяка година кандидатури за Нобеловата премия за мир се внасят в института до 31 януари. Само избрани персони имат правото да оферират имена на претенденти. Предложенията могат да се вършат от парламентаристи и министри, от някогашни лауреати, от някои академични преподаватели. Списъкът се пази в загадка минимум 50 години.

Но при започване на месеца Институтът за проучване на мира в Осло сподели, че измежду препоръчаните претенденти бил и сегашният жител на Белия дом, който бил препоръчан за оценката поради " неговата идеология за мир посредством силата ". Предполага се, че кандидатурата е била импортирана както и предходната година от американец, който не желал да разкрива обществено самоличността си, разгласи Институтът за проучване на мира в Осло. Той е самостоятелна организация, само че следи от близко въпросите, свързани с препоръчаните претенденти за Нобеловата премия за мир и прави доклад на оповестените обществено номинации.

Според Норвежкия Нобелов институт обаче всичко демонстрира, че номинацията на Тръмп е направена от човек, който е отговорен в узурпиране на идентичност, с цел да й придаде легитимност.

Норвежкият Нобелов институт прецизира, че е получил тази година 329 кандидатури за Нобеловата премия за мир. Имената на лауреата или на лауреатите ще бъдат оповестени при започване на октомври.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР