Норвежкият хидроенергиен гигант Statkraft обяви, че ще придобие проект за

...
Норвежкият хидроенергиен гигант Statkraft обяви, че ще придобие проект за
Коментари Харесай

Statkraft добавя към портфолиото си водна батерия от 450 мегавата до езерото Лох Нес

Норвежкият хидроенергиен колос Statkraft разгласи, че ще придобие план за водна батерия с мощ 450 MW. Тя се намира до езерото Лох Нес, Шотландия. Използван за предпазване на непотребната сила от възобновими източници, обектът ще се причисли към към този момент впечатляващото шотландско портфолио от зелени технологии на Statkraft. Това включва доста количество наземни вятърни паркове. Съоръжението се намира на към 14 км югозападно от Инвърнес.

Продава се от Intelligent Land Investments Group (ILI).

Става въпрос за плана Red John Pumped Storage Hydro Scheme. Тази по този начин наречена водна батерия е тип помпена електроцентрала. Помпено-акумулиращите централи употребяват реверсивни турбини за запазване на непотребната сила от източници като вятърни паркове. Правят го като изпомпват вода от долния контейнер към горния, с цел да акумулират сила. В следствие съхраняваната вода се връща назад посредством превръщане на посоката на турбините, с цел да се генерира сила по противоположния път. 

На подобен принцип действа ПАВЕЦ “Чаира ” в България.

В очакване сме на окончателното капиталово решение. Този важен инфраструктурен план за възобновима сила в Обединеното кралство ще обезпечи стотици работни места по време на строителството. Ще обезпечи и непрекъснати работни места на локално равнище, откакто стартира да действа.

Statkraft в известие за пресата

Statkraft е изцяло ангажирана да поддържа Обединеното кралство в укрепването на енергийната му сигурност и да оказва помощ за обезпечаването на икономическите изгоди от прехода към нулево чисто ползване. Придобиването на тази забележителна система ще играе основна роля в тази тенденция. 

От там приканват за основаването на подобаващ механизъм за поддръжка

Очакваме държавното управление на Обединеното кралство да обезпечи сигурността, която ще ни разреши да действаме решително.

Statkraft се причисли към апелите на промишлеността и шотландското държавно управление да се поддържа развиването на съхранението на сила за дълъг интервал от време.

Включително посредством помпено предпазване на вода. Трябва да има работещ механизъм за пазарна поддръжка. Индустрията предложи подобен с горна граница, който да подсигурява най-малък приход за плановете като този.

И основният изпълнителен шеф на ILI Марк Уилсън прикани държавното управление на Обединеното кралство да направи същото.

По този метод страната може да се трансформира в международен водач в постигането на нулева чиста консумация. През юли шотландското държавно управление утвърди план за помпена водноелектрическа централа в планината Бен Круачан. Ще бъде с потенциал 600MW. Мястото е известно още като „ кухата планина “. Британската компания Drax Group, която създаде плана, също прикани за механизъм за финансова стабилизация, който да поддържа други сходни „ водни акумулатори “.

Такива вести сигурно обуславят потребността от ремонт на “Чаира ”, защото ПАВЕЦ-а не работи от много време. За информация, потенциалът за запазване на сила на нашата водна батерия е 864MW.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР