Норвежките власти премахват изискването за карантина за неваксинираните пътници, пристигащи

...
Норвежките власти премахват изискването за карантина за неваксинираните пътници, пристигащи
Коментари Харесай

Норвегия премахва карантината за неваксинирани пътници

Норвежките управляващи отстраняват условието за карантина за неимунизираните пасажери, идващи в страната, осведомят от външно министерство.

Мярката влиза в действие на 26 януари.

По информация на посолството ни в Осло, жителите, които все още са сложени под карантина при влизане в страната, се освобождават от нея от среднощ на същата дата.

Остава условието за предварителна онлайн регистрация на всички, пътуващи до Норвегия, без значение от имунизационния им статус. За неимунизираните пасажери се резервира условието да показват негативен резултат от тест за COVID-19, изработен в границите на до 24 часа преди влизане на територията на Норвегия (или качване на самолета) и тестване на граничния пункт.

Считано от 26 януари 2022 година, карантината за членове на домакинство на потвърдено инфектиран с вируса може да бъде сменена с всекидневно тестване за COVID-19.

При потребност от подпомагане българските жители могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Осло на следния телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected]
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР