Норвежки съд осъди на най-малко 21 години затвор десен екстремист,

...
Норвежки съд осъди на най-малко 21 години затвор десен екстремист,
Коментари Харесай

Нападателят на джамия в Норвегия беше осъден на 21 години затвор

Норвежки съд осъди на минимум 21 години затвор десен екстремист, който предходната година се опита, съгласно обвинителния акт, " да убие колкото се може повече мюсюлмани " в джамия покрай Осло, откакто от расистки подбуди умъртви доведената си сестра от азиатски генезис, съобщи Франс прес.

22-годишният Филип Мансхаус е наказан на 21 години " форваринг " (превантивно отнемане от свобода), като тази присъда може да бъде удължавана безкрайно.

Тъй като в Норвегия не съществува присъда " пожизнен затвор ", присъдата " форваринг " разрешава наказан да бъде държан в пандиза за по-дълго време от правосъдната присъда, до момента в който е считан за публично рисков, отбелязва Агенция Франс Прес.

Мансхаус се афишира за неонацист и беше съден за ликвидиране и терористична демонстрация.

Екипиран с бронежилетка и шлем с камера, на 10 август 2019 година той откри огън в джамия покрай Осло, само че без да убие или рано тежко никого, преди да бъде обезвреден от гости на джамията. Впоследствие полицията откри тялото на доведената му сестра от китайски генезис в тяхното жилище, убита с четири патрона, като съгласно прокуратурата и това закононарушение било с расистки подбуди.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР