Норвежката сензация Бодьо Глимт твори история, след като победи АЗ

...
Норвежката сензация Бодьо Глимт твори история, след като победи АЗ
Коментари Харесай

Бодьо Глимт вече е в серия от 30 поредни мача без загуба

Норвежката сензация Бодьо Глимт твори история, откакто победи АЗ Алкмаар (Нидерландия) с 2:1 в първия осминафинален мач от шампионата Лигата на Конференциите. Отборът, който се намира покрай Полярния кръг, не е побеждаван от 5 август 2021 година, когато пада с 1:2 при гостуването на косовския Прищина. В реванша норвежците бият с 2:0 и стартират популярния си рейд от 30 мача без проваляне, който може да продължи в четвъртък. В тези 30 мача имат 21 победи и 9 равенства, а част от поредицата са тежкото проваляне, което нанесоха на Рома и Жозе Моуриньо с 6:1, класирането за елиминациите в Лига Европа и още веднъж извоюваната шампионска купа на Норвегия.

Серията е рекордна за момента в Европа, само че може да се усили, защото в границите на няколко дни им предстоят нови трудности. Бодьо Глимт гостува в четвъртък в Нидерландия за реванша с АЗ Алкмаар, а четири дни по-късно играе с Лилестрьом на четвъртфинал за Купата на Норвегия.

Реално лятото на 2021-ва година беше най-трудното време за тима, който имаше предпочитание да опита влизане в Шампионската лига, само че беше отстранен от Легия (Варшава), който ги би два пъти – 2:0 и 3:2. През сезон 2020 сложиха връх по извоювани точки в локалното състезание – 81 от 90 вероятни и 103 вкарани гола в 30 мача.

" Не знам до каква степен ще стигнем. Но колкото по-напред, несъмнено, че е по-добре. Две са значимите неща – преди всичко, момчетата се забавляват. И на второ – взехме нови хора, уповавам се на тяхната бърза акомодация, с цел да няма разтърсвания “, разяснява треньорът Шетил Кнутсен преди визитата в четвъртък в Нидерландия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР