Норвежецът Йоханес Тингнес Бьо спечели преследването на 12,5 километра в

...
Норвежецът Йоханес Тингнес Бьо спечели преследването на 12,5 километра в
Коментари Харесай

Властелинът Йоханес Тингес Бьо сложи за пети път короната в биатлона

Норвежецът Йоханес Тингнес Бьо завоюва преследването на 12,5 километра в Кенмор, Канада, с което си обезпечи и на доктрина петия Голям бистър глобус в Световната купа по биатлон при мъжете.

Бьо започва предпоследното съревнование за сезона с повече от минута задатък пред съперниците си и въпреки да не бе съвършен при стрелбата си, не остави никакво подозрение, че ще запише десетата си победа през сезона. С нея 30-годишният Бьо завоюва и Малкия бистър глобус в преследването за трети път в кариерата си, осведоми Българска телеграфна агенция.

Въпреки трите си неточности в стрелбата, Бьо съумя да финишира за 34 минути и 38 секунди. Втори на 11.2 секунди със единствено един пропуск остана шведът Себастиан Самуелсон. Той изпревари единствено с 0.4 секунди французина Ерик Перо, който също с един пропуск приключи трети.

С четири неточности, само че доста положително тичане на четвърто място финишира различен французин - Елимиен Жаклен, който изостана с 33.5 секунди от времето на спечелилия.

По-големият брат на Йоханес - Тарей Бьо, който бе единственият, който можеше да му отнеме Световната купа, остана пети на 37.9 секунди с две пропуснати цели. Шестицата се добави от италианеца Томазо Джакомел, който обаче финишира на повече от минута от първото място.

Състезанието в Кенмор мина без българско присъединяване, откакто в спринта нито един от представителите ни не съумя да влезе в топ 60.

В класирането за Световната купа води Йоханес Тингнес Бьо с 1172 точки, пред Тарей Бьо с 1035 и още един норвежец - Йоханес Дале-Шевдал с 874 точки.

Крайното нареждане в преследването наподобява по този начин: първи с 491 точки е Йоханес Тингнес Бьо, пред Дале-Шевдал с 353 и Тарей Бьо с 350.

Сезонът в Световната купа приключва по-късно през днешния ден с всеобщия старт на 15 километра.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР