Норвежецът Симен Крюгер спечели преследването на 50 километра свободен стил

...
Норвежецът Симен Крюгер спечели преследването на 50 километра свободен стил
Коментари Харесай

Симен Крюгер спечели последното състезание за сезона на 50 км, Клаебо изпревари Болшунов

Норвежецът Симен Крюгер завоюва преследването на 50 километра свободен жанр в Енгадин, Швейцария, което бе финален старт за сезона в Световната купа по ски тичане при мъжете.

Крюгер, който в събота навърши 28 години, отпразнува събитието с първата си победа за сезона, като финишира с време от 2:10.41.4 часа. Олимпийският първенец в скиатлона изпревари с 1.2 секунди сънародника си Ханс Холунд. Трети изненадващо се подреди норвежецът Йенс Бурман, който единствен имаше сили да гони двамата норвежци, само че въпреки всичко остана на 3 секунди от първото място.
View this post on Instagram

Четвъртото и петото място също останаха за представители на Норвегия в лицето на Йоханес Клаебо и Пал Голберг, до момента в който шести финишира носителят на Световната купа Александър Болшунов от Русия. Тримата дойдоха на финала на към 15 секунди зад Крюгер.

24-годишният Болшунов приключва сезона като притежател на Световната купа за втори следващ сезон, като в този момент той събра 1765 точки. Втори с 800 точки завършва различен руснак - Иван Ямимушкин, до момента в който трети с 663 точки е Клаебо.

В класирането за отдалечената купа първи с 921 точки още веднъж е Болшунов, следван от Якимушкин с 509 и Симен Крюгер с 357.

При спринтьорите Малката международна купа завоюва италианецът Федерико Пелегрино с 439 точки. Втори с 369 точки е Хлеб Ретивих от Русия, а трети с 284 точки приключва Болшунов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР