Норвежецът Мариус Линдвик спечели състезанието по ски-скок от 68-ото издание

...
Норвежецът Мариус Линдвик спечели състезанието по ски-скок от 68-ото издание
Коментари Харесай

Линдвик с втора поредна победа във веригата по ски-скок Четирите шанци

Норвежецът Мариус Линдвик завоюва надпреварата по ски-скок от 68-ото издание на "Четирите шанци " в Инсбрук (Австрия). 21-годишният Линдвик записа втори следващ триумф, откакто събра 253.3 точки в предпоследния трети старт от тазгодишното издание на влиятелната верига.

Той беше водач след първите опити със 133.0 метра, като резервира първото си място със 120.5 метра във втория, а с това реализира и втори триумф за Световната купа в кариерата си. Втори на 1.3 точка приключи Давид Кубацки (Полша) също със опити от 133.0 и 120.5 метра.

Даниел Андре Танде от Норвегия се подреди трети с закъснение от 4.0 точки зад Линдвик. Той беше 12-и след първите скокове със 126.0 метра, само че с отличен втори опит от 131.0 метра си обезпечи място на подиума.

Българинът Владимир Зографски не взе участие през днешния ден, откакто през вчерашния ден беше дисквалифициран по време на квалификациите поради оборудването. Кубацки води в генералното класиране за "Четирите шанци " преди последното съревнование с 830.7 точки, следван от Линдвик с 821.6 точки и от Карл Гайгер (Германия) с 817.4 точки.

Миналогодишният първенец Рьою Кобаяши (Япония) е четвърти с 817.0 и към момента има шансове да отбрани купата си във веригата от предишния сезон. В подреждането за Световната купа Кобаяши е водач с 608 точки след 11 от 31 надпревари, следван от Гайгер с 539 точки и от Щефан Крафт (Австрия) с 489 точки. Веригата по традиция приключва в Бишофсхофен (Германия) в понеделник, а на следващия ден са квалификациите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР