Норвегия, която има едно от най-високите нива на смъртност след

...
Норвегия, която има едно от най-високите нива на смъртност след
Коментари Харесай

Норвегия ще лекува наркомани с хероинова терапия

Норвегия, която има едно от най-високите равнища на смъртност след предозиране с опиати в Европа, ще тества предписването на хероин на най-сериозно подвластните от дрога, с цел да се подобрят изискванията им на живот. Това се споделя в известие на държавното управление, съобщи БГНЕС.
Норвежката дирекция " Здраве и обществени въпроси " има за задача да предложи пробен план за идентифициране на пациентите, които биха могли да се възползват от програмата, да изследва метода на осъществяване и да пресметна разноските.
" Надяваме се, че това ще даде решение, което ще даде... по-добро качество на живота на някои наркомани, които през днешния ден са отвън нашия допир и на които актуалните стратегии не оказват помощ задоволително ", написа министърът на опазването на здравето Бенте Холе във Facebook.
Норвегия има едно от най-високите равнища на смъртност при свръхдоза в Европа с 81 смъртни случая на милион жители през 2015 година, нареждайки се след Естония (132 смъртни случая на милион) и Швеция (88 смъртни случая на милион), сочи статистиката на Европейския център за мониторинг на опиатите и наркоманиите.
Вече призната или тествана в Швейцария, Холандия и Дания, здравната терапия с хероин е спорна, само че последователите настояват, че с изключение на подобряването на качеството на живот на подвластните и намаляването на смъртността от свръхдоза, понижава престъпността и обвързваните с нея разноски.
Първите лекувания по плана ще стартират най-рано през 2020 година, се споделя в изказване на министерството на опазването на здравето.
От самодейността може да се възползват и да има позитивно въздействие върху тях до 400 наркомани, написа в. „ Афтенпостен “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР