Норвегия и останалата част от Европа трябва да затворят своите

...
Норвегия и останалата част от Европа трябва да затворят своите
Коментари Харесай

Зеленски моли Европа да не пуска руски кораби

Норвегия и останалата част от Европа би трябвало да затворят своите морски пристанища за съветски кораби. За това настоя украинският президент Володимир Зеленски пред норвежкия парламент, оповестява "Ройтерс ".
"Европейският съюз, като се надявам и Норвегия, би трябвало да забранят съветски кораби да употребяват европейски пристанища за времето, през което те (руските сили - бел.ред.) блокират нашите пристанища ", съобщи той посредством видеовръзка от Украйна.
Зеленски уточни, че Украйна и Норвегия - вторият по величина снабдител на газ в Европа след Русия, са почнали договаряния за доставка на 5 милиарда кубически метра газ за идната зима.
Можете да извършите съдбоносен принос за енергийната сигурност на Европа, като предоставите нужните запаси както на страните от Европейския съюз, по този начин и на Украйна, обърна се той към норвежките законотворци.
"Вече започнахме разговора за доставката на към 5 милиарда куб. м за идващия отоплителен сезон. Надявам се, че това ще бъде основата за нашето дългогодишно съдействие в тази област ", означи президентът.
През миналата година скандинавската страна е изнесла общо 113.2 милиарда куб. м газ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР