Нормално ли е в страна-член на Европейския съюз да избухват

...
Нормално ли е в страна-член на Европейския съюз да избухват
Коментари Харесай

Атентатът срещу Гешев – защо родни „експерти“ пречат и не искат международно участие в разследването

„ Нормално ли е в страна-член на Европейския съюз да избухват гърмежи директно до автомобила на основния прокурор? “

Това е въпросът, който бе подложен пред българската страна и общество при започване на предходната седмица. На него подчертава Иван Гешев по време на първото си изявление след атентата против него. И е изцяло прав. Най-важният въпрос умишлено бе избутан настрана от публичния дневен ред в резултат неуморния труд на кафявата пропагандна машина, благосъстоятелност на политико-икономически кръгове, имащи десетилетен афинитет и блян за завладяване на правосъдната система. 

Дни наред политици, публицисти и обществени представители се упражняваха в размишления и пристрастености какъв бил гърмежът, какъв брой кг, накъде бил ориентиран, за какво не е по-дълбок, за какво дърветата и храстите в покрайнината са оживели, а не ги е сполятяло изпепеляване най-малко като след атомните бомби в края на Втората международна война. 

Разбира се най, но най-важният въпрос беше с кого бил основният прокурор. Медийни влъхви и баячки от ранна заран до късен мрак облъчваха аудиторията, че в случай че Гешев инцидентно бил самичък това щяло да бъде несъмнено, изрично и неопровержимо доказателство, че сам е заложил бомбата против себе си.

От дистанцията на времето наподобява, че тази офанзива в действителност е сносно ориентирана и чудесно структурирана. Припомняме, че Гешев не употребява защитата на Бюрото по отбрана, защото политиците го лишиха, тъй като той не бил заплашен от нищо, нямало потребност. Та, в момента на гърмежа обвинител №1 е бил с охранители от Националната работа за защита, намиращи се на директно послушание на президента. Там където са и служебните министри на правораздаването и вътрешните работи – ноторно известни обществени съперници на основния прокурор. Единият изготви противоконституционния (според съдиите от ВКС) закон „ Анти Гешев “, а другият си разреши от парламентарната естрада да популяризира информация от следствието в прорез с всички свързани със случая нормативни актове. И напълно инцидентно от ден първи след атентата против Гешев в публичното пространство стартира съзнателно да се насажда тезата, че ключът от бараката бил дали дамата и децата на Иван Гешев са с него. Ако не са – значи е инсценировка. След което още веднъж напълно инцидентно персонално вътрешният минситър Демерджиев отиде в Народното събрание, с цел да каже – не, Гешев не е бил със фамилията си. 

Твърде плоско, уважаеми сценаристи. Можете и повече.

Защото жителите отвън партийните агитки не са малоумни и прелестно знаят, че анализите дали гърмежът е бил ориентиран към пътя или за копаене на потребни изкопаеми, нямат никакво отношение към разкриването наатентата. А той продължава да е подобен – или си мислим, че във всяка страна от Европейски Съюз всекидневно до колите на прокурорите гърмят бомби?

Прав е Гешев като споделя, че у нас са се навъдили надалеч повече специалисти по гърмежи в сравнение с в Израел – страна, намираща се в непрестанно положение на война от своето основаване. 

И въпреки всичко – кой и за какво взриви бомба до автомобила на основния прокурор? Искаме ли да отговорим на този въпрос или към този момент произнесохме решението на загадката?

Изглежда, че задкулисието май не желае изключително в разплитането на проблема да се включват партньорски служби и специалисти от страни с обичаи в тази област. Кой и за какво е обезпокоен от „ Европол “, от експертизата наспециалист по контратероризъм от Държавата Израел? Може би олигархичните кръгове и техните подчинени партии, медии и (псевдо)общественици се опасяват, че истината ще е друга от тяхната към този момент направена присъда?

„...Понеже няма нищо скрито, което да не стане очевидно, нито пък прикрито, което да не стане известно и да не излезе нескрито... “

Лука: 8-17

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР