Нормално е, когато всички се опитват да спазват едни правила,

...
Нормално е, когато всички се опитват да спазват едни правила,
Коментари Харесай

Специалист по медицинско право: Заповедите на министъра на здравеопазването имат много пороци

Нормално е, когато всички се пробват да съблюдават едни правила, разпоредбите първо да бъдат ясни и недвусмислени. Нещо, което не следим, за жалост, със заповедите на министъра на опазването на здравето. Това съобщи в предаването "Тази заран " адв. доктор Мария Петрова, експерт по здравно право.

Заповедите на министъра на опазването на здравето имат доста пороци и чакам лавина от каузи, означи тя.

Адв. Мария Петрова: Ако слушаме рекомендациите, можем да се оправим по-лесно, по-бързо и с по-малко жертви

"Остро ги подлагам на критика, тъй като оставам с усещане, че те всяват ужас в обществото и хората в действителност не могат да схванат какво им е разрешено и какво им е неразрешено, уточни юристът.

Според нея се получава причина за това хората, които не желаят да съблюдават нормите и разпоредбите, да намират "вратичката " в заповедите или в закона и да дават неприятен образец на всички останали, които по някакъв метод се усещат с понижени и лимитирани права поради изключителното състояние, съобщи БТВ.

"Трябва да се съблюдават главните правила в сходни положения - равнопоставено да третираме всички, ограниченията да са пропорционални, тъй като до момента в който в село Паничерево имаше издадена експлицитна заповед на министъра на опазването на здравето, във връзка с столичните квартали такава липсваше ", разяснява доктор Мария Петрова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР