Нормално е да се актуализира държавният бюджет в средата на

...
Нормално е да се актуализира държавният бюджет в средата на
Коментари Харесай

Милен Велчев: Държавата да избегне изкушението да компенсира всички напълно

Нормално е да се актуализира държавният бюджет в средата на годината. Но не би трябвало да се бърза, защото обстановката се трансформира непрестанно, разяснява още някогашният финансист №1

Последиците от войната ще са тежки и за хората, и за страната. Защитата на мира и свободата са скъпи, само че по-скъпо ще е да не ги защитаваш, съобщи някогашният финансов министър Милен Велчев пред bTV.

Въпреки компликациите съгласно него всеки би трябвало да поеме избран стопански товар и да понесе вреди, а страната би трябвало да избегне изкушението да компенсира всички изцяло.

Нормално е да се актуализира държавният бюджет в средата на годината. Но не би трябвало да се бърза, защото обстановката се трансформира непрестанно, разяснява още някогашният финансист №1.

Държавата би трябвало да се ангажира повече с бежанците от Украйна, а не незабавно да желае пари от Брюксел, както направи министър председателят Кирил Петков на срещата на върха във Франция преди ден. Велчев даде образец с Полша, където бежанците надвишиха милион, само че не Варшава, а ние отворихме дума за европари за прехрана на бягащите от войната украинци. Нас бежанците ни заобикалят - както идващите от Сирия и Афганистан, по този начин и украинците, означи още Велчев.

По думите му никой не може да даде оценка на вредите, които ще нанесе войната. Украйна ще се възвръща с години, би трябвало да се намерения за някакъв нов проект Маршал, счита някогашният финансов министър. Според него след края на войната украинците ще станат по-уверени по пътя си към Европа. Този народ сподели, че не желае да бъде привързан към империята на изток, безапелационен бе Велчев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР