Нормализирана е обстановката в столицата след снощната буря, съобщиха от

...
Нормализирана е обстановката в столицата след снощната буря, съобщиха от
Коментари Харесай

След бурята в София: Над 190 сигнала са подали столичани, обстановката е нормализирана

Нормализирана е ситуацията в столицата след снощната стихия, оповестиха от спешната работа на Столична община.

Няма съществени последици от снощната стихия в София, потвърдиха и от Столичния инспекторат. Почистването на продължава, защото към момента тук-там има наноси. Почистващите екипи са на терен.

" Към момента на територията на Столична община няма инфраструктура, която да е затруднена при напредването на коли и пешеходци. Над 190 сигнала бяха получени, обработени са над 120, като се работеше дружно с пожарната за отстраняването им. Имаше доста сигнали за паднали клони на дървета и завирени сектори. Критично беше по трамвайното трасе на бул. " Стамболийски ", само че казусът беше бързо решен. Лъвов мост беше затворен за няколко часа ", съобщи Красимир Димитров, шеф на Дирекция " Аварийна помощ и первенция " към Столична община на брифинг пред медиите.

На терен са работили 7 екипа, плюс активизирането на всички компании за разчистване, добави той.

" Много мощен дъжд се изля внезапно - за към 20 минути след 17,30 часа стартира мощен вятър, по-късно мощен дъжд и мълниеносна стихия, която мина на територията на София. Това провокира над 129 сигнала, които получихме ние. 78 обработихме. Останалите - към този момент се беше оттекла водата, тъй като множеството сигнали бяха за завирени улици ", сподели още Красимир Димитров.

Изляха се превалявания сред 24 до 35 литра на квадратен метър в другите елементи на София. Имаше голям брой сигнали за вреди, а поради мощната стихия някои региони останаха и без ток. Трима души починаха при удар от гръмотевица, а четвърти беше ранен и е в " Пирогов ".

Пожарникарите са се отзовали на към 75 сигнала на жители за наводнения, заяви контрольор Георги Дамянов от Националния център на противопожарната работа, осведоми БНР.

" Бяха подадени към 70-75 сигнала към службите за пожарна сигурност за наводнена инфраструктура - приземни етажи, подземни гаражи. Към 12 часа през нощта към този момент нямахме екипи на терен. Всичко към този момент е нормализирано, водата, която беше запушила пътната инфраструктура се е оттекла. Към момента ситуацията на цялата страна е естествена, нямаме на никое място проблем с дъждовете ".

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР