Нормализацията се усеща. Оптимизмът в хората се покачва от началото

...
Нормализацията се усеща. Оптимизмът в хората се покачва от началото
Коментари Харесай

"Маркет Линкс": ГЕРБ вдигна рейтинга с 8 пункта, БСП губи доверие! Слави, ДПС и ДБ се борят за третото място

Нормализацията се усеща. Оптимизмът в хората се повишава от началото на пандемията у нас. " Нагласите се трансформират в положителна посока след най-ниската точка, която отбелязахме през март месец. В съпоставяне с края на предходната година обаче към момента не сме постигнали този оптимизъм за това по какъв начин се развива страната ", съобщи социологът Добромир Живков от " Маркет линкс ".

Позитивизмът за семействата е невисок - 39% от българите не са обезпокоени от посрещането на харчовете за семействата си. 52% са показали, че настройката им е отрицателна, а 9% не могат да дефинират. " В обстановка на икономическа рецесия в резултат на вируса виждаме, че резултатите по-скоро се обръщат. Докато през предходните месеци позитивизмът беше доминиращ, то в този момент терзанията от това по какъв начин всяко домакинство ще посрещне идващите месеци са действителни ", разяснява Живков.

" Налице е повишение на доверието в институциите изключително в страни, които минаха по-леко през първите три месеца на рецесията. И в България се регистрира такова покачване ", съобщи социологът от " Маркет линкс ".

Виждаме повишение на доверието в държавното управление с 5 до 7%, в правосъдната система, както и в Народното събрание с 6-7%. Подкрепата за ГЕРБ се е повишила с 8 пункта до 28%. Това се дължи на положителното справяне с пандемията от страна на ръководещите и Бойко Борисов.

Големият губещ е Българска социалистическа партия, сподели социологът.

" ИТН " на Слави Трифонов има сериозен късмет да влезе в идващия парламент. Подкрепата за Движение за права и свободи е 8%, наедно с партията на Трифонов. Следват Демократична България със 7% и Вътрешна македонска революционна организация с 3%. 

Данните са от взаимно национално изследване на bTV и „ Маркет Линкс “, извършено измежду 995 лица над 18 година в интервала 27 май – 3 юни по метода на пряко-лично изявление и онлайн анкетата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР