Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Италия обяви, че е минала пика на заразата

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Италия е достигнала пика на епидемията от ковид, разгласи ръководителят на италианския Висш институт по опазване на здравето Силвио Брусаферо. Той обаче добави, че това не значи, ме е високомерен връх, а че страната се намира на така наречен плато на болестта и следва да се стартира слизането от другата страна. Всички би трябвало да останат изключително внимателни, предизвести експертът. По думите му Италия има потребност от по-бързи проби за разкриване на антитела у хората.

Италия е най-силно наранена страна в Европа,а по брой на жертвите е първа в света. В последните дни обаче се следи трайна наклонност на понижаване на броя на новите случаи на инфектирани.

Ръководителят на Гражданската отбрана на Италия Анджело Борели заяви във вторник вечер, че 837 души са умряли от ковид през миналото денонощие. С това общият брой на смъртните случаи в Италия е достигнал 12 428. 1109 индивида са оздравели в страната през последното денонощие. Общият брой на възстановилите се от ковид в Италия към този момент е 15 729.

Заразените в страната понастоящем са 77 653 - с 2107 повече от през вчерашния ден, което потвърждаватенденцията от последните дни. 59 % от тях са в режим на домашна изолираност.

Намалява и броят на хората, одобрявани в интензивно поделение.

От началото на епидемията с ковид в Италия са се заразили общо 105 792 души. Тази численост включва умрелите и оздравелите.

Същeвременно Висшият съвет по опазването на здравето на Италия предизвести, че ситуацията в страната няма да се възстановява изведнъж, на съответна дата, а поетапно. Сега задачата на управляващите е да създадат по този начин, че да няма нови огнища на болест, каквито имаше в Северна Италия. Според Висшия съвет страната върви в вярна посока.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР