Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Темата Русия раздели лидерите от Г-7

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Темата за връзките с Русия и за това дали Москва да се върне във формата Г-8 раздели водачите на седемте на мощни стопански системи в света. Срещата на Г-7 във френския град Биариц стартира с вечеря на държавните глави, на която се е стигнало до решение за усилване на разговора и координацията с Русия. Но съгласно множеството от участниците към момента е прекомерно рано Москва да се връща във формата. Според дипломатически източници, представени от Франс прес, седмината водачи са се споразумели по концепцията Г-7 да ускори разговора и координацията с Русия по сегашните рецесии, само че са отбелязали, че е прекомерно рано да се върнат руснаците на масата.

Припомняме, че в навечерието на срещата в Биариц Доналд Тръмп се изрече в поддръжка на възобновяване на Г-8 и завръщането на Русия.Той сподели, че е допустимо да предложения Русия да се причисли към идната среща на Г-7, която ще е в Съединени американски щати. Тръмп повтори позицията си и тази заран, на работна закуска с английския министър председател Борис Джонсън.

Русия бе член на Г-8 до 2014, когато бе отстранена поради анексирането на Крим. Европейските страни упорстват Русия първо да извърши Минските съглашения, преди да й бъде разрешено да се върне. Френският президент Еманюел Макрон, който се срещна с съветския си сътрудник Владимир Путин преди седмица, изрази мнението, че е уместно след време Москва да може да се върне в Г-8, само че при изискване да бъде открито решение дружно с Украйна въз основа на Минските съглашения.

Берлин и Лондон също отхвърлиха концепцията за връщане на Русия на този стадий, а Канада поддържа тази позиция.

По-късно в неделя Тръмп, представен от ДПА, призна, че има различия в Г-7 за това дали да бъде поканена Русия назад в клуба. Той посочи, че това би било потребно и положително, само че че другите не са се съгласили с него.

Не беше взето решение. Не сме дали своят вот нищо, сподели Тръмп пред публицисти на срещата си с Шиндзо Абе.

Лидерите от Г-7 разискват през днешния ден горещите тематики за комерсиалната война и пожарите в Амазония, съобщи Франс прес. Дискусиите имат значимата цел да потвърдят изгодата от този конгрес в подтекста на големите провокации на планетата, прибавя организацията.

Ръководителите от Групата на седемте ще се опитат да реализират съглашение за незабавни ограничения за битка с пожарите в Амазония, само че и за стимулиране на международната стопанска система, отслабена от комерсиалната война сред Вашингтон и Пекин.

Денят стартира с многоочакваната първа среща на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и новия английски министър председател Борис Джонсън. Въпросът е дали двамата ръководители, фамозни с провокативния си темперамент, ще се изправят дружно против останалите, както се притесняват водачите от Европейски Съюз. Това по никакъв начин не е несъмнено, макар че и двамата са последователи на Брекзита,отбелязва Франс прес.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР