Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

И в Бюджет 2020 партийната субсидия остава 1 лев

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Два дни преди изборите Министерството на финансите разгласява проектобюджета за 2020 година. Освен обещания за повдигане на заплатите на всички служители, от документа се вижда, че ръководещите възнамеряват да запазят орязаните партийни дотации. Във разновидността за следващата година, тя още веднъж ще остане един лев на глас.

Припомняме, че по предписание на премиера Бойко Борисов през лятото Народното събрание понижи дотацията от 11 на 1 лев на глас. Заради оразяните дотации, по предложение на Движение за права и свободи, болшинството позволи партийните дарения от компании, макар предизвестията, че това прави партиите изцяло подвластни от бизнес ползи.

Иначе в проектобюджета огромни изненади няма. Както беше дадено, в него се залага 10-процентно нарастване на заплатите в бюджетната сфера. Увеличението на дотацията за общините е с 450 млн. лв..

Новият държавен дълг, който може да бъде стихотворец следващата година е 2,2 милиарда лв., излиза наяве от проектобюджета.Само за съпоставяне - тази година ограничаването беше един милиард, а финансовото министерство се възползва от правото си да го вземе поради договорката с изтребителите.

Също по този начин следващата година държавното управление може да поема и погасява дълг, като е значимо в края на годината той да не надвишава 23,100 милиарда лв.. Това прави под 20 % от брутния вътрешен артикул (БВП) за следващата година, с което се продължава наклонността за понижаване на общата задлъжнялост на страната ни.

В средносрочната бюджетна прогноза е записано, че през 2020 година „ бюджетът ще е уравновесен, не се плануват промени в главните налози и, с някои изключения, в осигурителните заплащания “.

В сферата на образованието с по 360 млн. лева годишно до 2022 година се планува повишение привлекателността на учителската специалност и мотивацията на настоящите учители и привличането на млади и високообразовани хора в системата. Ще бъдат насърчавани зрелостниците - отличници към педагогическите специалности. Целта е през 2021 година да бъде реализирано удвояване, по отношение на 2017 година, на заплатите на педагозите.

Пенсиите ще се усилят с 6.7% от 1 юли 2020 година, минималната заплата става 610 лева от 1 януари,

Минималният застрахователен приход за самоосигуряващите се хора се подвига също на 610 лева, в това число за записаните аграрни стопани и тютюнопроизводители, които в този момент заплащат вноски върху 400 лева Максималният застрахователен приход за всички обезпечени се резервира в размер на 3 хиляди лв..

Проектобюджетът за 2020 година би трябвало да бъде импортиран в Народното събрание до 31 октомври. Преди това би трябвало да бъде прегледан на съвещание на съвета за тристранно съдействие, като обществените сътрудници би трябвало да имат три работни дни, с цел да изготвят мненията си по него. Също по този начин финансовата рамка би трябвало да бъде утвърдена от кабинета.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР