Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Стотици на протест в Шишманци заради обгазяване

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Над двеста души от Шишманци, Белозем, Раковски и други обитаеми места са блокирали пътната права, която е към входа на завода за боклуци, заяви БНР. Много от тях са с маски, демонстрирайки по този метод, че не могат да дишат, че миризмата е неприятна. Хората са недоволни, че са прекарали още една безсънна нощ, тъй като димът продължава да се стеле над целият регион.

Над 50 часа продължава гасенето на пожара на сметището край Шишманци, което сега тлее в дълбочина. Заради задимяването на региона поданици на няколко обитаеми места се събраха рано тази заран на митинг до завода за боклуци с гледище виновните институции да управляват по-сериозно активността му, с цел да се постави завършек на периодическите произшествия там. Хората описват, че всяка година се случва пожари и обгазяване. За това упорстват заводът за боклуци да бъде затворен, до момента в който не се затегне контролът и всички съоръжения да работят по този начин, както е било дадено първоначално.

Искаме да се затегне контролът на територията на завода и да не се позволяват повече пожари, споделят още протестиращите и са подготвени да излизат тук всяка заран. Вече започнаха и подписка за закриването на завода за битови боклуци.

Екипите на пожарната не престават да работят на сметището като тлеещите сектори се обработват с вода и пръст. Извършват се замервания на въздуха като досега не са регистрирани сериозни равнища на обособените индикатори.

Продължава и следствието на аргументите за пожара, а по късно денем се чакат да стартират и инспекциите на районната ревизия по околната среда и водите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР