Норин Тък и трите й деца се преместиха на Хаваите

...
Норин Тък и трите й деца се преместиха на Хаваите
Коментари Харесай

2 години след изтичането на гориво в хавайската военноморска база, симптомите и страховете продължават

Норин Тък и трите й деца се реалокираха на Хаваите за ново начало през 2021 година Но в границите на месеци животът им беше преобърнат, когато реактивното гориво от Red Хил Bulk Fuel Storage Facility изтече в снабдяването с питейна вода на 90 000 поданици, живеещи на или покрай военновъздушната база Пърл Харбър-Хикам.

Тък и нейното семейство са измежду 2000-те души, разболели се след усвояване на нечистата вода. Министерството на здравеопазването на Хаваите удостовери, че водата е имала равнища на нефт 350 пъти над това, което се смята за безвредно. Нефтопродуктът, открит във водата, JP5, може да аргументи увреждане на черния дроб и неврологични разстройства. Водата също имаше замърсители като антифриз, домашен почистващ препарат и високи равнища на хлор.

Военноморски сили на Съединени американски щати признаха, че грешката на оператора е довела до приключването на информация, само че основаният в Тексас юрист Кристина Бейр твърди, че флотът е показал немарливост, като не е уведомил неотложно жителите за това. Baehr също сподели, че напъните за разчистване са били незадоволителни. Само тази седмица Военноморски сили стартира траялия месеци развой на източване на 104 милиона галона гориво от подземните резервоари.

случаите не са неповторими за Хаваите. Между 1953 и 1987 година над 900 000 военни и цивилни поданици на Camp Lejeune в Северна Каролина са били изложени на химически разтворители във водоснабдяването си. Тези отрови са позитивно свързани с редица типове рак, болест на Паркинсон, спонтанни аборти и неплодородие.

„ Имахме Camp Lejeune. Сега знаем, че сме имали изгорени ями и сътрудник Orange “, сподели Baehr. „ Кога ще спрем да тровим личните си хора? Единственият метод, по който можем да наложим смяна, е в действителност да ги държим виновни. “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР